ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συγκλονίζει η κατάθεση 57χρονης στη δική του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Κύπρος: Συγκλονίζει η κατάθεση 57χρονης στη δική του τέως Μητροπολίτη Κιτίου
Η υπόθεση θα συνεχιστεί αύριο
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Συγκλονίζει η κατάθεση 57χρονης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εκδικάζεται υπόθεση άσεμνης επίθεσης με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Η διαδικασία, δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών αφού έπειτα από επιθυμία της παραπονούμενης, δεν υποβλήθηκε αντίστοιχο αίτημα από την Κατηγορούσα Αρχή. Η γυναίκα διάβασε ενώπιον του Δικαστηρίου τη γραπτή κατάθεση που έδωσε στις 21 Μάρτιου του 2021 και ακολούθως εξετάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή.

Όπως η ίδια ανέφερε το 1981 απεβίωσε ο πατέρας της και ένας γείτονας της οικογένειας στη Λάρνακα είπε στη μητέρα της να τη στείλει στον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να πάρει βοήθημα 200 λιρών που δινόταν σε ορφανά.

Η ίδια που ήταν τότε 16 χρόνων, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε στο Δικαστήριο, μετέβη στη Μητρόπολη όπου την περίμενε ο τέως Κιτίου. Κάθισε, όπως κατέθεσε, σε ένα βυσσινοκόκκινο καναπέ και τότε ο Μητροπολίτης έκατσε δίπλα της και άρχισε να την αγγίζει στα χέρια. Πρόσθεσε ακόμη πως όταν πήγε στο σπίτι ανέφερε στη μητέρα της ότι κάτι δεν της άρεσε και η μητέρα της της είπε ,«αυτός είναι άνθρωπος του Θεού να μην λέεις έτσι».

Συνεχίζοντας η παραπονούμενη ανέφερε ότι πήγε στο γραφείο του τέως Μητροπολίτη Κιτίου άλλες 4 φορές και κάθε φορά, όπως υποστήριξε, κλείδωνε πίσω της την πόρτα με ένα κουμπί στο γραφείο του.

Την πέμπτη φορά σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε η 57χρονη, την αγκάλιασε στην είσοδο και την οδήγησε στο γραφείο του, το οποίο κλείδωσε. Ακολούθως, όπως υποστήριξε ο τέως Μητροπολίτης, έκατσε δίπλα της στον καναπέ την έσπρωξε από τους ώμους έπεσε από πάνω της και έβαλε τα χείλη του στα δικά της.

Η ίδια ανέφερε ότι άρχισε να φωνάζει δυνατά για να την αφήσει, ζητώντας να ανοίξει την πόρτα να φύγει. «Του έλεγα άνοιξε μου να φύω, άνοιξε μου να φύω». Τότε, ο τέως Κιτίου σηκώθηκε όπως κατέθεσε η γυναίκα και άνοιξε την πόρτα και έφυγε. Σε ολόκληρη τη διαδρομή όπως ανέφερε έκλαιγε και όταν πήγε σπίτι χρειάστηκε να φέρουν γιατρό για να της χορηγήσει ένεση.

Κλαίγοντας ενώπιον του Δικαστηρίου η παραπονούμενη ανέφερε ότι θυμάται τα πάντα μέχρι σήμερα και αποφάσισε να κάνει την καταγγελία όταν είδε στην τηλεόραση ότι έκανε και άλλη γυναίκα καταγγελία εναντίον του.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της διαδικασίας γυναίκα φώναξε, «αίσχος και ντροπή» με τον τέως Μητροπολίτη να απαντά «εσάς είναι η ντροπή».