ΚΥΠΡΟΣ

Χειροπέδες σε Ολλανδό για απόπειρα φόνου στην Πάφο

Χειροπέδες σε Ολλανδό για απόπειρα φόνου στην Πάφο

Τον φάκελο του 2009 που αφορούσε υπόθεση απόπειρας φόνου άνοιξαν τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου. Πέρασαν χειροπέδες σε Ολλανδό, ο οποίος εκείνη την περίοδο θεωρείτο ύποπτος, ωστόσο είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η υπόθεση είχε διαπραχθεί το 2009 σε έπαυλη στο χωριό Γουδί της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με καταγγελία, ο Ολλανδός φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, στην προσπάθεια του να εμποδίσει τον ιδιοκτήτη χωραφιού, το οποίο βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία με την έπαυλη που ενοικίαζε ο ίδιος, να εισέλθει στο χωράφι του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.

Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε εκνευριστεί, γιατί ο ιδιοκτήτης δεν του είχε ζητήσει την άδεια για να εισέλθει στο χωράφι.

Μετά το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία και ο Ολλανδός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί σε κατοπινό στάδιο. Από τότε αγνοούνταν τα ίχνη του, μέχρι πρόσφατα που η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος επέστρεψε στην Κύπρο.

Έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του, προκειμένου να μην διαφύγει ξανά από την Κύπρο