ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Διάψευση πως μνημόνιο θα υπογραφεί μετά τις προεδρικές εκλογές

Κύπρος: Διάψευση πως μνημόνιο θα υπογραφεί μετά τις προεδρικές εκλογές

Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ διέψευσαν κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», σύμφωνα με το οποίο θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπογραφεί μνημόνιο με την τρόικα, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση «δεν γνωρίζει ποια είναι η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος και τι κρύβεται από πίσω από αυτό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης έκανε λόγο για «αποκυήματα φαντασίας, ψεύδη και λάσπη» και τόνισε πως τέτοιο έγγραφο «ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει -και το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε συνεδρίασή της στις 6 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ενέκρινε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η λειτουργία του κράτους, ώστε τα κρατικά οικονομικά αποθέματα του κράτους να αρκέσουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, για να μην χρειαστεί να υπογραφεί μνημόνιο με την τρόικα. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», που αναβιώνει το σενάριο πρόωρων προεδρικών εκλογών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ