ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Για πρώτη φορά επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ

Κύπρος: Για πρώτη φορά επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ

Σε μία επίσκεψη που «ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό» προχώρησε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ και είχε μακρά συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού.

Μετά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, καθώς, όπως ανέφεραν είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου επισκέπτεται τα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Επίσης, τόνισαν ότι οι δύσκολοι καιροί που διέρχεται η Κύπρος επιβάλλουν τη συνεργασία όλων για να βοηθηθεί ο λαός της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η οικονομική κρίση. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Άντρος Κυπριανού συμφώνησαν στη λήψη μέτρων έγκαιρης αντιμετώπισης για να αποφευχθούν εκποιήσεις περιουσίας και κυρίως της πρώτης κατοικίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη για να βοηθήσει το λαό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό δεν αρκεί και χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός και κινητοποίηση κράτους και κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο γγ του κόμματος δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες ΑΚΕΛ-Εκκλησίας και τα δυο μέρη γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, για να στηριχθεί ο λαός.