ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχία των κυπριακών αρχών με αφορμή την Χρυσή Αυγή

Ανησυχία των κυπριακών αρχών με αφορμή την Χρυσή Αυγή

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου , Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι διερευνούν πληροφορίες που συγκεντρώνονται όπως φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία για να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά συνέβαιναν στην Κύπρο και αν στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Είπε ακόμη ότι όσον αφορά τις φωτογραφίες που του παρέδωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, γίνονται προσπάθειες να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, προσθέτοντας ότι υπάρχει δυσκολία λόγω του ότι αφορούν το 2010.

«Μέσω του Υπουργείου δεν έχει έρθει τίποτα μέχρι στιγμής», ανέφερε ο Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο δηλώσεων του στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω, μέχρι τώρα δεν υπάρχει το ο,τιδήποτε το οποίο να έφτασε στο Υπουργείο».

«Αν ζητηθεί οτιδήποτε σίγουρα θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση», σημείωσε.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι «η φωτογραφία από μόνη της δεν είναι αρκετή, χρειάζεται να βρεθεί και να συγκεντρωθεί το απαραίτητο μαρτυρικό υλικό και αυτή τη στιγμή η Αστυνομία εργάζεται στη συγκέντρωσή του».

Ενημέρωσε ωστόσο ότι «φαίνεται ότι το μαρτυρικό υλικό έχει εκδοθεί το 2010». Αν και καθίσταται πιο δύσκολο το έργο μας για να μπορέσουμε να το συγκεντρώσουμε, πρόσθεσε, «εντούτοις επίμονα θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλο το υλικό το οποίο είναι αναγκαίο για να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση».

Κληθείς να πει αν διενεργείται έρευνα και στην Κύπρο μετά και τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «στην Κύπρο διερευνούνται πράξεις οι οποίες συνιστούν αδικήματα».

«Απαιτείται η συγκέντρωση υλικού και η Αστυνομία εργάζεται προς τη διερεύνηση τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ