ΚΥΠΡΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης η παραίτηση Στυλιανίδη

Σε κλίμα συγκίνησης η παραίτηση Στυλιανίδη

Συγκινημένος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα ριχθεί και επίσημα στην προεκλογική μάχη των ευρωεκλογών ως υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ.

Τη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο Χρήστος Στυλιανίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας τον ως «ηγέτη των μεγάλων αποφάσεων». Πρόσθεσε ότι στην πολιτική τα διλήμματα είναι σκληρά χαρακτηρίζοντάς κατ’ αυτό τον τρόπο δύσκολη την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πριν ολοκληρωθεί το έργο μιας κυβέρνησης, με την οποία είπε, πέρασε και ευχάριστες αλλά και πολύ δύσκολες στιγμές.

Επιπρόσθετα χαρακτήρισε ως φυσική εξέλιξη της πολιτικής του διαδρομής την διεκδίκηση θέσης στο ευρωκοινοβούλιο και είπε ότι πριν από ένα χρόνο αποδέχθηκε τη θέση του ΚΕ γιατί θα ήταν πιο χρήσιμος στην Κύπρο.

«Τώρα θεωρώ ότι θα είμαι πιο ωφέλιμος στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα είμαι παρών και στην Κύπρο. Το μέλλον της Κύπρου θα διακυβεύεται και εδώ στην πατρίδα αλλά καις τις Βρυξέλλες για αυτό και εάν το εκλογικό σώμα με τιμήσει με τη ψήφο του, θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου για το καλό του τόπου», είπε.

Αναφερόμενος στα περσινά γεγονότα του Eurogroup, είπε ανεξαρτήτως τι έγινε, το μέλλον της Κύπρου είναι στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια προσθέτοντας ότι εκεί θα βρεθούν οι λύσεις.

«Ένα χρόνο μετά το κούρεμα η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και βαδίζει το δρόμο της σταθερότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό του γραφείου τύπου και πληροφοριών αλλά και τους υπουργούς για την άριστη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι με λύπη αποδέχθηκε την παραίτηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ