ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Μάρτιν Σουλτς με τον Άντρο Κυπριανού

Συνάντηση Μάρτιν Σουλτς με τον Άντρο Κυπριανού

Οι τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε πως «καταστήσαμε σαφές ότι η προκλητικότητα των ενεργειών της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γιατί αυτήν τη φορά αμφισβητούνται περιοχές, οι οποίες ουδέποτε στο παρελθόν είχαν αμφισβητηθεί, περιοχές τις οποίες δεν δικαιούται να αμφισβητεί ούτε για το δικό της όφελος αλλά ούτε και για το όφελος των Τουρκοκυπρίων».

Σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε στον κ. Σουλτς την επιθυμία όπως το ψήφισμα αυτό στρέφεται προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, η οποία είναι η χώρα που έχει παραβιάσει τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είναι ένα ψήφισμα δίκαιο και ισορροπημένο, σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα.

«Ο κ. Σουλτς μάς εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και συμφώνησε μαζί μας ότι η ριζική αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων θα έρθει με τη σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Σχετικές ειδήσεις