ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης: Το Πεκίνο ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Κύπρο

Χριστοδουλίδης: Το Πεκίνο ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Κύπρο

Οι σχέσεις της Λευκωσίας με το Πεκίνο εισέρχονται σε μια νέα φάση είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Σαγκάη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την εκεί επίσκεψη του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις συναντήσεις των Υπουργών που τον συνόδευαν με αξιωματούχους της Κινεζικής Κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι οι σχέσεις της Λευκωσίας με το Πεκίνο εισέρχονται σε μια νέα φάση. Υπάρχει η ξεκάθαρη πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση τους και θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν αρκετά, ειδικότερα σε τεχνοκρατικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διάνοιξη προοπτικών για τον οικονομικό τομέα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι, και από τις δύο παρουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στα επιχειρηματικά φόρουμ που διοργανώθηκαν, αλλά και από τις συζητήσεις με τους αξιωματούχους της χώρας, καθώς και από τις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η θέληση από πλευράς Πεκίνου, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο. Και όλα αυτά - σε συνδυασμό με την παρουσία του Προέδρου στο Συνέδριο για το Δρόμο του Μεταξιού και η υλοποίηση αυτής της βασικής Πολιτικής του Προέδρου της Κίνας - προϋποθέτουν την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Κίνας με τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την Πολιτική, κάτι που αναμένεται να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θα πρέπει και εμείς από πλευράς μας το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες, σε επαφές με την κινεζική πλευρά, έτσι ώστε όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί να προχωρήσουν στην πράξη».

πηγη offsite.com.cy/

Σχετικές ειδήσεις