Π. Μπεγλίτης: «Υπαρκτή η τουρκική απειλή»

Π. Μπεγλίτης: «Υπαρκτή η τουρκική απειλή»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη, δήλωσε «υπερήφανος», γιατί διαπίστωσε το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Σχετικά με την ενημέρωση που έγινε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι «βρήκε τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή».

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι «η απειλή αυτή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή και το βλέπουμε στο Αιγαίο και το βλέπουμε και στην Κύπρο δια της κατοχικής παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974».

Καταληκτικά υπογράμμισε ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, η περιφερειακή, η διεθνής, η ευρωπαϊκή, αλλά και η εσωτερική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Προϋποθέσεις για ένα «ελπιδοφόρο» μέλλον αποτελούν η ενότητα, η εθνική συναίνεση και συνεννόηση.

Απόψε ο κ. Μπεγλίτης παρίσταται σε εκδήλωση για τους αγνοουμένους, στην οποία θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο ο Π. Μπεγλίτης