ΚΥΠΡΟΣ

Εκτός προδιαγραφών η ασφάλεια των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς

Εκτός προδιαγραφών η ασφάλεια των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς

Στο συμπέρασμα ότι πολλές αποθήκες πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας προχώρησε η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για έλεγχο και επιθεώρηση των χώρων και εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς.

Αναλυτικά, η επιτροπή πραγματοποίησε επιτόπιες επιθεωρήσεις σε όλα τα στρατόπεδα και περί τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ετοίμασε και παρέδωσε στον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, έκθεση με τα ευρήματά της.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίστηκε έχει σχέση με τις αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των αποθηκευτικών χώρων και των κατοικημένων περιοχών. Ακόμη εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, ή οπλισμός, ήταν αποθηκευμένα σε μη προβλεπόμενους χώρους.

Μετά τους ελέγχους λήφθηκαν ήδη μέτρα με την καταστροφή χιλιάδων επικίνδυνων βλημάτων και την απομάκρυνση από το στρατόπεδο Παλώδιας άλλων που κρίθηκαν επικίνδυνα, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν αλλού επικίνδυνα πυρομαχικά.

«Οι αποθήκες κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Εθνικής Φρουράς οι οποίες είναι πολύ κοντά με τις προδιαγραφές των περισσοτέρων στρατών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό θεωρούνται αρκετές εκτός προδιαγραφών», δήλωσε αρμόδια πηγή.