ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - «Ορέστης»: «Αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη» - Δείτε τη χειρόγραφη απολογία του

Κύπρος - «Ορέστης»: «Αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη» - Δείτε τη χειρόγραφη απολογία του

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς δικηγόρο, οδηγήθηκε σήμερα (24/06) το πρωί στο Κακουργοδικείο, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.

Ο «Ορέστης» ή κατά κόσμον Νίκος Μεταξάς αντιμετωπίζει κατηγορίες για επτά φόνους εκ προμελέτης, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Παραδέχτηκε και ενώπιον του Κακουργιοδικείου όλους τους φόνους που είχε ήδη ομολογήσει ότι διέπραξε, στους ανακριτές της υπόθεσης. Απάντησε με κλειστά μάτια και σκυφτό κεφάλι επτά φορές «Παραδέχομαι…» ενώπιον του Δικαστηρίου.

  • Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

Ακολουθεί αυτούσια η χειρόγραφη απολογία του «Ορέστη», που εξασφάλισε το offsite.com.cy

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας.

Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα.

Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

Δείτε στη gallery που ακολουθεί την χειρόγραφη απολογία:

Μέχρι στιγμής δεν έχει παραδεχθεί την κατηγορία για βιασμό, υποστηρίζοντας ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε, με τη θέληση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 35χρονος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου

Μετά την ομολογία του αλλά και την ανεύρεση των σορών των θυμάτων, ο 35χρονος είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που θα έρθει αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής.

Όπως σημειώνει ο «Φιλελεύθερος», μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στη χώρα, ήταν τα πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Πηγή πληροφοριών: «Φιλελεύθερος», Cyprustimes, Offsite.com.cy

Διαβάστε επίσης:

«Βυθίσατε το Γιαβούζ»! Έτοιμη η Ελλάδα για ηχηρή απάντηση στους Τούρκους

Θα «βρέξει» λεφτά από αύριο: Πόσα χρήματα θα δείτε στο λογαριασμό σας

Σχετικές ειδήσεις