MEDIA

Σάκης Τανιμανίδης στο Newsbomb.gr: Το «Dragon΄s Den» θα καθηλώσει τους τηλεθεατές

Σάκης Τανιμανίδης στο Newsbomb.gr: Το «Dragon΄s Den» θα καθηλώσει τους τηλεθεατές
instagram

Ο Σάκης Τανιμανίδης ανοίγει τα χαρτιά του για το νέο μεγάλο σόου του ΑΝΤ1

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του μεγάλου σόου του ΑΝΤ1, «Dragon’s Den», έχει ξεκινήσει. Απόψε, στις 22.00, το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου επενδύσεων και επιχειρηματικότητας έρχεται στον ΑΝΤ1, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, με επενδύσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Ο παρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης, λίγες ώρες πριν την πρώτη επίσημη, μιλά στο Newsbomb.gr για το πώς προέκυψε η ιδέα στο μυαλό του να φέρει στη χώρα μας το εν λόγω πρότζεκτ.

«Η πρώτη μου επαφή με το συγκεκριμένο σόου έγινε πριν 12 χρόνια, όταν σπούδαζα business στη Βοστώνη και ένας καθηγητής μας πρότεινε να παρακολουθήσουμε το shark tank -η άλλη ονομασία με την οποία είναι γνωστό το “Dragon’s Den”-. Αφού “καταβρόχθισα” αμέτρητα cases του αμερικάνικου version, συνειδητοποίησα ότι είμαι “ερωτευμένος” με αυτό το τηλεοπτικό concept. Είπα λοιπόν, ότι κάποια στιγμή αυτό το σόου θα ήθελα να το φέρω στην Ελλάδα και να το δείξω στους Έλληνες τηλεθεατές», αναφέρει αρχικά.

Αν και είναι κάτι πρωτότυπο, ο Σάκης θεωρεί ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει το εν λόγω πρότζεκτ: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι πολύ εργατικοί, έξυπνοι και άξιοι και αυτό που χρειάζονται είναι η έμπνευση ότι μπορούν να κυνηγήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Το DRAGONS’ DEN είναι μια πλατφόρμα επιχειρηματικότητας που εκτός από τηλεοπτική εκπομπή έχει να δώσει προσφέρει πολλά στην κοινωνία, γιατί εκτός από ψυχαγωγία αποτελεί και έμπνευση».

Τι σημαίνει, όμως, για εκείνον το «Dragon’s Den»; «Είναι ένα υπερβολικά ενδιαφέρον τηλεοπτικό σόου, που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές, γιατί είναι 100% πραγματικό και ανθρώπινο. Οι επιχειρηματίες που στέκονται μπροστά στους 5 Dragons-Επενδυτές γνωρίζουν ότι μπορεί να αλλάξει η ζωή τους εάν κάποιος από αυτούς ή ακόμα και όλοι επενδύσουν στην επιχείρησή τους».

4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν το πρώτο επεισόδιο

Ο Χάρης Βαφειάς - Πλοιοκτήτης, ο Λέων Γιοχάη – Tech Eπενδυτής, ο Πολ Ευμορφίδης- Ιδρυτής της COCO-MAT, η Λιλή Περγαντά – Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Power Health και η Μαρία Χατζηστεφανή, Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Rodial Group είναι οι 5 Έλληνες επενδυτές. Όλοι τους έχουν κατακτήσει την κορυφή και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και καταξίωση, ο καθένας στον τομέα του.

Οι Έλληνες DRAGONS θα επενδύσουν τα χρήματά τους σε μία επιχειρηματική ιδέα, ένα νέο προϊόν, μια πατέντα, ένα application ή ένα φιλόδοξο κόνσεπτ. Επιπλέον, στηρίζουν τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες επενδύοντας όχι μόνο με κεφάλαιο αλλά και με την επιχειρηματική τους εμπειρία.

Οι επιχειρηματίες, που θα συναντήσουν τους Dragons, καλούνται να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και εντέλει να τους πείσουν να επενδύσουν σε αυτούς.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ζητούν ένα συγκεκριμένο ποσό και προσφέρουν έναντι αυτού ένα ποσοστό της επιχείρησής τους. Οι Dragons με την εμπειρία τους θα κρίνουν εάν η πρόταση τους ενδιαφέρει και εάν θα προχωρήσουν σε επένδυση.

EXTRA INFO

To «Dragons’ Den» είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πρότζεκτ στην τηλεόραση παγκοσμίως και προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 40 χώρες, εδώ και 20 χρόνια, με επενδύσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα $600.000.000.