Αγώνας δρόμου στα κανάλια - Τρέχουν για τα βραδινά προγράμματα της επόμενης χρονιάς
Προγράμματα «κλειδώνουν» ήδη για την επόμενη χρονιά…
Νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν, τα στελέχη των καναλιών δημιουργούν τη στρατηγική τους για την επόμενη χρονιά ξεκινώντας από τα προγράμματα της βραδινής ζώνης. Η prime time, φέτος, δυσκόλεψε πολύ τους ιθύνοντες και έφερε -σε πολλές περιπτώσεις- μαύρα μαντάτα από τις μετρήσεις της Nielsen. Έτσι, το ενδιαφέρον πέφτει σε σειρές, ριάλιτι και εκπομπές, που θα κρατούν συντροφιά τα βράδια.
Στο μέτωπο του ΑΝΤ1, το «Grand Hotel» αναμένεται να πάρει το πράσινο φως και θα είναι μία από τις σειρές που θα ριχτούν στην αρένα. Το κανάλι του Αμαρουσίου ήδη εξετάζει κι άλλα σενάρια, καθώς θα ποντάρει για μία ακόμη χρονιά στη μυθοπλασία. Η Ζέτα Μακρυπούλια ετοιμάζεται να «προσγειωθεί» στη βραδινή ζώνη, αφού έχει κάνει πιλότο για μία νέα εκπομπή. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και με τα τρία του πρότζεκτ, «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», «The roadshow» και «The2night show», θα κρατά επίσης συντροφιά στους τηλεθεατές του Αμαρουσίου, όπως και οι «Ράδιο Αρβύλα» που διανύουν μία άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Τα φώτα στρέφονται στο STAR, καθώς τις τελευταίες σεζόν αποδεικνύεται μεγάλο αγκάθι για τον ανταγωνισμό. Με κινήσεις-ματ επάξια διεκδικεί πρωτιές στην prime time και πολλές φορές τις κερδίζει. Την επόμενη χρονιά, το πρόγραμμά του θα έχει άρωμα ριάλιτι. Η «Φάρμα» και το «GNTM» μαγειρεύονται, με την επιστροφή του δεύτερου να ετοιμάζεται να απασχολήσει πολύ. Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Ζενεβιέβ έχουν προβάδισμα στο να βρεθούν στην κριτική επιτροπή αφού έχουν συνεργασία με το κανάλι και εξαιρετικές σχέσεις. Στη φαρέτρα του STAR βρίσκεται και το «1%club», ένα άκρως επιτυχημένο στο εξωτερικό τηλεπαιχνίδι. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται και αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση. Παράλληλα, ετοιμάζεται να ανάψει τις κάμερες για την ελληνική μεταφορά της σειράς «Ghosts». Tη διασκευή του σεναρίου θα υπογράφει ο μετρ του είδους Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ Έλλη Τρίγγου και Ορφέας Αυγουστίδης θα βρεθούν στο πρωταγωνιστικό καστ. Η πλοκή της σειράς ακολουθεί μια παρέα φαντασμάτων, που στοιχειώνει μια εξοχική έπαυλη και τη μοιράζεται με τους νέους ιδιοκτήτες της.
.jpg?t=hV5x4A_U5dcLyvISnzELZA)
Ποια κανάλια θα φουλάρουν στη μυθοπλασία
Το MEGA έχει ανακοινώσει τη μεγάλη παραγωγή με τίτλο «Οι Αθώοι». Πρόκειται για μια σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών, που αναμένεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2025 και φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δημιουργών, του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος». Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχογραφικό δράμα, το αστυνομικό θρίλερ και το μεταφυσικό μυστήριο, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν οι Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου και μια πλειάδα αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών.
To Μεγάλο κανάλι θα συνεχίσει και με τη «Γη της ελιάς», ενώ το δίδυμο Ανδρέας Γεωργίου-Βάνα Δημητρίου θα ετοιμάσουν ένα ακόμη σίριαλ.
Στον ALPHA υπάρχουν τρία σενάρια ήδη στο συρτάρι. Η σειρά «Να με λες μαμά», που είναι βασισμένη στο ξένο πρότζεκτ «Mother», αποτελείται από οκτώ επεισόδια και θα συγκινήσει με την ιστορία της που αφορά στην παιδική κακοποίηση. Μαρία Κίτσου Ιβάν Σβιτάιλο, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη και Ελένη Κοκκίδου, είναι μερικοί μόνο εκ των πρωταγωνιστών, ενώ τη σκηνοθεσία έχει υπογράψει ο Αντώνης Αγγελόπουλος.
Η Λένα Μαντά έχει βάλει την υπογραφή της σε best seller και ένα από αυτά μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» έρχεται το 2025 στον ALPHΑ και η υπόθεση αφορά την ιστορία πέντε αδελφών που μεγαλώνουν µε τη µητέρα τους σε ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σε ένα ποτάµι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν... Ευγενία Ξυγκόρου, Αναστασία Παντούση, Νάνσυ Μπούκλη και Βαγγέλης Αλεξανδρής, είναι μερικά από τα ονόματα που θα συμμετέχουν, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, που συνεργάζεται με την ΕΡΤ για την «Παραλία».
Η λίστα με τις σειρές, που ήδη γνωρίζουμε, ολοκληρώνεται με ένα τηλεοπτικό hit. Το «Πόρτο Λεόνε» θα ταξιδέψει τους θεατές στην Τρούμπα μιας άλλης εποχής, με τα κόκκινα φανάρια των οίκων ανοχής να πρωταγωνιστούν. Η υπόθεση, που εκτυλίσσεται από το 1964 έως το 1967, περιστρέφεται γύρω από δυο οικογένειες που έχουν συγκρουσιακή σχέση. Η μία ζει στην Τρούμπα και η άλλη στην Καστέλα. Στην κόντρα βρίσκονται ο ιδιοκτήτης ενός καμπαρέ και ένας μικροεφοπλιστής, ενώ ανάμεσά τους ένας αστυνόμος προσπαθεί να ισορροπήσει ανακαλύπτοντας την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη σειρά τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Κλέλια Ρένεση, ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Ιζαμπέλα Φούλοπ. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο Γιώργος Κορδέλλας και ο Βασίλης Τσελεμέγκος και το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός.
Να σημειωθεί ότι, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί ο «Άγιος Έρωτας» που φέτος σαρώνει στην prime time.
Τι θα συμβεί με τον ΣΚΑΪ
Στο Φάληρο είναι νωρίς ακόμη για αποφάσεις, που αφορούν στην επόμενη σεζόν. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο «Big Brother» και στο πώς θα γυρίσουν το παιχνίδι στη βραδινή ζώνη για να κερδίσουν πίσω το χαμένο κοινό της ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, «Survivor» και «Exathlon» παραμένουν ως σκέψη στο μυαλό των στελεχών και του Ατζούν Ιλιτζαλί. Παράλληλα, το «Voice» είναι το δυνατό χαρτί του Τούρκου παραγωγού που οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ θέλουν… οπωσδήποτε.