MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι φωτιές σε Ουρανόπουλη και Αρκαδία, η αύξηση της ανεργίας, η πλήρης εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς, και το παρασκήνιο για τις συγχωνεύσεις τραπεζών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι φωτιές καίνε την Ελλάδα!

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Αγιο Ορος και η Αρκαδία. Κινδύνευσαν χωριά, εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία. Ολονύχτια μάχη της πυροσβεστικής λόγω των αναζωπυρώσεων. Περισσότερα από 170 μέτωπα μέσα σε 72 ώρες.»

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εφεδρεία νέου τύπου για 40.000 υπαλλήλους του δημοσίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σοκ και δέος προκαλεί η διαβεβαίωση που παρείχαν στελέχη της κυβέρνησης στο διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλουςστην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ.ευρώ την περίοδο 2013-14».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βρόμικα ¨παιχνίδια¨ στον Έβρο

Η εφημερίδα γράφει ότι «στήνει οργάνωση και στο Μεγάλο Δέρειο το γνωστό αλυτρωτικό κόμμα που ίδρυσε ο Σαδίκ. Τα γραφεία για συμβολικούς λόγους, στο χωριό όπου κράτησε ψηλά τη σημαία η ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου».

ΕΘΝΟΣ: Ξηλώνουν τα προνόμια στις ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αυστηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παραβίαση του μεταρρυθμιστικού νομικού πλαισίου απευθύνει η κυβέρνηση. Πρώτοι παραλήπτες είναι οι διοικητές των ΔΕΚΟ, όπως έδειξε η καρατόμηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παΐσιος είναι εδώ! Νέο Θαύμα!...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μόλις μηνών δείχνει ότι κάτι σπουδαίο μας περιμένει και γι αυτό εμφανίζεται ο Παΐσιος, αλλά και διαψεύδει τους σατανολάτρες, αφού ο Γέροντας εμφανίζεται σε άτομα που δεν γνωρίζουν καν το ένα το άλλο...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο στόχαστρο τα μισθολόγια σε όλες τις ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα γράφει ότι «η καρατόμηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ που προχώρησε σε αυξήσεις (!) αμοιβών του προσωπικού, αποτελεί ¨πιλότο¨ για την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους Οργανισμούς ».

ΕΣΤΙΑ: Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι μόλις αντικρίζουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η μεσαία τάξις υφίσταται πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη. Και ναι μεν δεν είναι λίγοι οι πολίτες που δεν επλήρωναν τους φόρους που αναλογούσαν στο πραγματικό τους εισόδημα, η ουσία όμως είναι πως τώρα ένας τεράστιος αριθμός φορολογουμένων καλείται να καταβάλη φόρους για εισόδημα το οποίο δεν διαθέτει».

Η ΑΥΓΗ: 1.147.372 άνεργοι σπονδή στο Μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω αποδεικνύονται οι προειδοποιήσεις για τις διαστάσεις εθνικής τραγωδίας που προσλαμβάνει η ανεργία εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. 1.365 άτομα έχαναν ημερησίως τη δουλειά τους τον Μάιο. Χωρίς δουλειά το 54,9% των νέων».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΔΕΚΟ: Περικοπή έως 35% στους μισθούς 68.000 υπαλλήλων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ενιαίο μισθολόγιο από το 2013 και στους οργανισμούς. Μαχαίρι στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις έρχεται από το νέο έτος, καθώς, πέραν της επέκτασης της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο ευρύτερο Δημόσιο, περικόπτονται δραστικά και τα επιδόματα ».

Η Ελλάδα αύριο: Ο Ομπάμα απειλεί τη Μέρκελ να μη χρεοκοπήσει την Ελλάδα

Η εφημερίδα αναφέρει «ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ, υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, εφιστά την προσοχή στον Σόιμπλε για τα συμφέροντα των Αμερικανών στη χώρα μας. Τι συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός με τον Αντ.Σαμαρά και τι επιδιώκει η Ουάσιγκτον με γνώμονα τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο 23,1% η ανεργία, υπερδιπλάσια στους νέους

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία, καταμετρούμενη στο 23,1% τον Μάιο, από 16,8% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο, αντανακλάται με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην αγορά εργασίας, όπου η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πως θα γλιτώσετε τα μισά λεφτά από τη δόση του δανείου σας

Η εφημερίδα γράφει ότι «δυνατότητα καταβολής μειωμένης δόσης ώς και 50% για πέντε έτη. Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται η διετής αναστολή της καταβολής της και η αύξηση της περιόδου αποπληρωμής σε 40 έτη».

Ο ΛΟΓΟΣ: Νέο κύμα ανέργων

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο νέο ρεκόρ του 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο του 2012, από 16,8% που ήταν τον Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βόμβα στο ασφαλιστικό και στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι σχεδιάζει την αύξηση των ελάχιστων χρονικών ορίων εργασίας, στα 20 χρόνια δουλειάς από τα 15 που ισχύουν σήμερα, για την εξασφάλιση της γλίσχρας κατώτερης σύνταξης των 586 ευρώ. Είναι βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος στη ζωή εκατομμυρίων ασφαλισμένων».

ΤΑ ΝΕΑ: Η μεγάλη φυγή των νέων

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ανεργία και η οικονομική κρίση ωθούν τους Ελληνες και τους λοιπούς Νοτιοευρωπαίους στη μετανάστευση, σύμφωνα με στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Εργασίας της Γερμανίας. Ειδικά για τους Ελληνες, η αύξηση αγγίζει το 10% ».

DEALnews: ¨Δάκτυλος¨ Αλ Θανί

Η εφημερίδα γράφει ότι «κάποιοι στην αγορά συνεχίζουν να επιμένουν πως η "αναμέτρηση" των τριών τραπεζών της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank [EFGr.AT] για την απόκτηση της Εμπορικής από την Credit Agricole θα είναι ¨ντέρμπι¨. Το παρασκήνιο του προσυμφωνημένου γάμου και η παρέμβαση του σεϊχη του Κατάρ».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Διπλό σοκ με όρια ηλικίας και συντάξεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια