MEDIA

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο «The Mall» στα πρωτοσέλιδα

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο «The Mall» στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για Ειδικό Δικαστήριο".

Η εφημερίδα γράφει "πυρηνική έκρηξη προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις Λοβέρδου ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ ήταν «προσχεδιασμένη» και αποφασίστηκε «με το ζόρι» από τον Γ. Παπανδρέου και τους τότε «κηπουρούς» του".

ΕΘΝΟΣ: "Δολοφονικό χτύπημα με στόχο τη σταθερότητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τραγωδία θα μπορούσε να εξελιχθεί το δολοφονικό χτύπημα, χθες το πρωί, στο «Mall», το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού έγινε την ώρα που στον χώρο βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά οικογένειες με παιδιά, λόγω των νεανικών κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ευλογημένη Πελαγία: «Όλος ο κόσμος θα προσκυνήσει τον Αντίχριστο... εκτός απ' την Ρωσία»!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που στην Κύπρο η Ρωσική Αρκούδα ξεκινά μεγάλη αεροναυτική άσκηση με βολές S-300, οι προφητείες μιας Ρωσίας του Ριάζαν είναι συγκλονιστικές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τυφλή επίθεση στην ομαλότητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα με άμεσο κίνδυνο να υπήρχαν ανθρώπινα θύματα χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη βομβιστική ενέργεια χθες το πρωί στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στο «Mall» στο Μαρούσι, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξαναμπαίνει στο τρένο η SIEMENS".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά το «σπάσιμο» του ομίλου ΟΣΕ στα μέτρα των προμηθευτών του, μεταξύ των οποίων και η Siemens, η κυβέρνηση για να προωθήσει την αποκρατικοποίηση προσλαμβάνει τώρα ως νομική σύμβουλο την εταιρεία Hogan Lovells, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου και ο Χ. Παμπούκης είχαν αναθέσει την εκπροσώπηση της χώρας στις αξιώσεις της ενάντια στη γερμανική εταιρεία. Η Hogan έχει διατελέσει σύμβουλος και της ίδιας της Siemens".

ΕΣΤΙΑ: "Ηλεκτρονική καταγραφή περιουσιακών στοιχείων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κεντρικό στοιχείο του επόμενου φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθή στην Βουλή τον προσεχή Μάιο, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα είναι η ηλεκτρονική καταγραφή της περιουσιακής καταστάσεως όλων των Ελλήνων πολιτών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Λύση με τίτλους ιδιοκτησίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη νέα ρύθμιση που επεξεργάζεται τους τελευταίους μήνες ειδική ομάδα εργασίας στο ΥΠΕΚΑ, θα κατηγοριοποιηθούν τα αυθαίρετα και θα χορηγηθούν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν μικρές παραβάσεις. Στόχος είναι να υπάρξει μία όσο το δυνατόν πιο ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εκρηκτική κλιμάκωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προβληματισμό και ανησυχία γεννά στους πολίτες η αναβαθμισμένη επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο όπου υπήρχε πιθανότητα να υπάρξουν θύματα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση, η οποία αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της βίας που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες και για την οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η κυβέρνηση, που με αφορμή κάθε παρόμοιο γεγονός στοχοποιούσε τον αντίπαλο προσδοκώντας επικοινωνιακά οφέλη".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Πρόβα για μεγάλο μακελειό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εισερχόμαστε σε νέο κύκλο βίας και τρομοκρατίας, βαδίζοντας σε άγνωστα μονοπάτια για την «εγχώρια τρομοκρατία», γνωρίζοντας, όμως, πολύ καλά το χρονικό σημείο, το προφίλ των στόχων και τους συμβολισμούς των χτυπημάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέος τρόμος, παλιά υλικά. Δείχνει «Πυρήνες» η βόμβα στο Mall".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα τυφλό «υψηλού ρίσκου» χτύπημα μέσα στο Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, τρομοκράτες επιχείρησαν χθες να στείλουν μήνυμα ισχύος. Η χύτρα ταχύτητας την οποία χρησιμοποίησαν για την τοποθέτηση της βόμβας και η συνδεσμολογία του μηχανισμού «δείχνουν», σύμφωνα με τις Αρχές, τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις".

6ΜΕΡΕΣ: "Η τυφλή βία επέστρεψε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτόγνωρο χτύπημα με βόμβα-χύτρα στο The Mall. Τρομάζει τον πολιτικό κόσμο η μαζική επανεμφάνιση «αδέσποτων ανταρτών όλης», σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αποκάλυψαν και διώκονται. Σε δίκη σύρονται ράμπο της Υγείας"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φρένο από ΕΚΤ σε νέες τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι προσεχείς δύο εβδομάδες μπορούν να χαρακτηριστούν ως εξαιρετικά σημαντικές για τις τράπεζες, αφού θα προχωρήσει η πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησής τους. Η αρχή γίνεται με την Alpha Bank και την Πειραιώς που σήμερα πραγματοποιούν τις γενικές τους συνελεύσεις με αντικείμενο την έκδοση των CoCos που θα καθορίσουν εν πολλοίς και το ύψος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μάχη κατά φοροδιαφυγής με Ευρωπαίους «κυνηγούς»".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ισχυρό πλέγμα μέτρων, «επιστράτευση» εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού περιλαμβάνει το «οπλοστάσιο» του οικονομικού επιτελείου για την τελική μάχη με τη φοροδιαφυγή. Η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει τη συμβολή της Ε.Ε. σε θέματα τεχνογνωσίας προς την κατεύθυνση εντοπισμού κρυφών εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος, αλλά και για την ταχύτερη απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης".