MEDIA

Ποιος αγόρασε τα κανάλια του ομίλου ΑΝΤ1 στη Σερβία;

Ποιος αγόρασε τα κανάλια του ομίλου ΑΝΤ1 στη Σερβία;

Σημαντική εξέλιξη στα media - O όμιλος ΑΝΤ1 προχώρησε στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι του ποσού των 180 εκ. ευρώ

Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές, ως αγοραστής εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Srdjan Milovanovic, συνιδρυτής της Kopernikus Technology, του δεύτερου μεγαλύτερου παρόχου συνδρομητικής τηλεόρασης στη Σερβία, μαζί με τον αδελφό του Zvezdan Milovanovic.

Για τον δεύτερο, ας σημειωθεί ότι σήμερα αποτελεί ηγετικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης στη Σερβία (σ.σ.: SNS - Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα). Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού δήλωσε περήφανος για τον τρόπο που αναπτύχθηκε η δραστηριότητα του Ομίλου σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

«Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου», ήταν η δήλωση του για την εξαγορά.

Βάσει των ίδιων πηγών, μετά την ανάπτυξη και πώληση της Nova Televizia, o Όμιλος ετοιμάζει επενδύσεις σε Ουγγαρία, Λιθουαναία, Ρωσία, Βουλγαρία, αλλά και σε δύο ακόμη επιχειρήσεις media στις ΗΠΑ.