MEETING POINT

Δημοσκόπηση MRB: Ο Δημήτρης Μαύρος στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη

Δημοσκόπηση MRB: Ο Δημήτρης Μαύρος στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη

Ο επικεφαλής της MRB αναλύει τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία της νέας μεγάλης δημοσκόπησης για το Newsbomb.gr – Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων, ο παράγοντας ακρίβεια που θα κρίνει την ψήφο των πολιτών, τα ελληνοτουρκικά και οι μετεκλογικές συνεργασίες

Ιδιαίτερα σημαντικά συμπεράσματα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, με φόντο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξάγει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr.

Ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB, ανέλυσε στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη τα δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύοντας την ουσία κάθε μέτρησης.

Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 10 – 12 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, αποτυπώνει την αγωνία των πολιτών για την οικονομία, με την ακρίβεια να επιβεβαιώνει συνεχώς πως θα είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ψήφο τους.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα μάλιστα, για το ποιο θέμα της επικαιρότητας σας απασχολεί περισσότερο, η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 61%, απαντά πως είναι η αύξηση των τιμών και η ακρίβεια, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά με 10,4%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR

Στο βασικότερο ερώτημα της δημοσκόπησης, για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να αντέχει στις πιέσεις που δέχεται εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, καταφέρνοντας να διατηρήσει τα δημοσκοπικά της ποσοστά σε μια «απόσταση ασφαλείας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής δεν καταφέρνει να κερδίσει πόντους από τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαύρο, αυτό που εμφανίζει σταθεροποίηση στα δημοσκοπικά του στοιχεία είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο 6,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,2%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1% που σε όλες τις μετρήσεις «πιάνει» οριακά το όριο εισόδου στη Βουλή. Ελπίδες για το Κοινοβούλιο τρέφει και το εθνικιστικό κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη, που στη μέτρηση καταγράφει ποσοστό 2,4%.

Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 31,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Αυτό που επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της MRB είναι το αυξημένο ποσοστό του εθνικιστικού κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. «Θέλει προσοχή το 2,5%, διότι οι ψηφοφόροι πολλές φορές διστάζουν να πουν στις τηλεφωνικές έρευνες ότι θα ψηφίσουν εθνικιστικά κόμματα. Επομένως ενδέχεται να είναι και παραπάνω», είπε ο κ. Μαύρος, σημειώνοντας πως και το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου ανεβαίνει για πρώτη φορά πάνω από το 1%.

Όσον αφορά το ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με τους πολίτες παραδοσιακά σε αυτή τη μέτρηση να δίνουν προβάδισμα στον πρωθυπουργό.

Δείτε την κάρτα:

Ο κ. Δημήτρης Μαύρος, σχολιάζει στο Meeting Point και τις συσπειρώσεις των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει το ποσοστό του και να δείχνει ικανός να κρατήσει τους ψηφοφόρους του που είχαν την τάση να κινηθούν προς το ΠΑΣΟΚ.

Σημαντικά τα ευρήματα και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την πλειοψηφία των πολιτών να εκφράζει ανησυχία για την εκδήλωση «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία, στο οποίο εκτιμάται ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα βγει κερδισμένη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Μαύρο, οι οποίοι αναλύσουν όλα τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για το Newsbomb.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR