ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε πράγματα που θα θέλετε να κάνετε από το σπίτι και μετά την καραντίνα

Πέντε πράγματα που θα θέλετε να κάνετε από το σπίτι και μετά την καραντίνα

Κάποιες συνήθειες απλά είναι πολύ βολικές για να τις εγκαταλείψουμε!

Καθώς η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της, κάνοντας τον απολογισμό μας συνειδητοποιούμε πόσο οι δύσκολες συνθήκες της εποχής της πανδημίας αλλά και οι περιορισμοί που καλούμαστε να τηρήσουμε έχουν αλλάξει τις συνήθειές μας σε πολλά επίπεδα. Μπορεί να βιώνουμε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες καταστάσεις, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι. Ζώντας πάντα με προσοχή και πλήρη συναίσθηση των συνθηκών, μπορούμε να εστιάσουμε στην επόμενη μέρα. H συνειδητοποίηση του ότι υπάρχουν δραστηριότητες, χόμπι αλλά και υποχρεώσεις που μπορούμε πλέον με ευκολία να πραγματοποιούμε και να διεκπεραιώνουμε από παντού, ακόμη και από το σπίτι μας, είναι γεγονός. Υπάρχουν συνήθειες, που -και όταν τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος- θα διατηρήσουμε και θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για ένα μέλλον με διευκολύνσεις και ανανεωμένες εμπειρίες σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Ας δούμε λοιπόν πέντε πράγματα που, πιθανότατα, θα συνεχίσετε να κάνετε από το σπίτι και μετά το τέλος του lockdown, καθώς έχουν προσφέρει πρακτικές λύσεις σε καθημερινές ανάγκες και αναζητήσεις σας.

Να παραγγέλνετε online τα ψώνια του σουπερμάρκετ

Πριν την πανδημία, ίσως δεν είχατε σκεφτεί ποτέ να αγοράσετε online τα ψώνια του σουπερμάρκετ -άλλωστε δεν υπήρχαν και πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες που σας εξυπηρετούσαν. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς όλες οι μεγάλες -αλλά και μικρότερες- αλυσίδες έχουν πλέον τις δικές τους online πλατφόρμες (ή συνεργάζονται με υπηρεσίες που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα) και εσείς έχετε βρει τον τρόπο να ξενοιάζετε από έναν από τους πονοκεφάλους κάθε εβδομάδας. Οι ουρές στα ταμεία, ο χρόνος μετακίνησης ή η δυσκολία στο κουβάλημα είναι πλέον παρελθόν και έτσι, ακόμη και όταν οι περιορισμοί της εποχής του Covid απομακρυνθούν, δύσκολα θα αλλάξετε την ευκολία που προσφέρει το online shopping από το σουπερμάρκετ της προτίμησής σας, κάνοντας απλά μερικά κλικ σε μία εφαρμογή στο κινητό σας.

Να κάνετε διαδικτυακά μαθήματα yoga ή pilates

Μπορεί στην αρχή να σας ξένισε η μετατροπή του σαλονιού σας σε... γυμναστήριο, στη συνέχεια όμως διαπιστώσατε πόσο μεγάλη ευκολία είναι να μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης στη ζωή σας, ακόμη και αν δεν μπορείτε να βγείτε από το σπίτι. Kαι όταν όμως θα έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στην κανονικότητα, η ευκολία του να μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα, online το αγαπημένο σας μάθημα yoga ή pilates -όποια στιγμή το επιθυμείτε και ακόμη και αν η μέρα σας είναι τόσο έντονη που μία μετακίνηση θεωρείται πολυτέλεια- είναι κάτι που θα απολαμβάνετε. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές που θα αποτελέσουν τον προσωπικό σας coach και θα σας δώσουν το έναυσμα να μένετε fit πάντα, κατά τη διάρκεια ή και μετά την καραντίνα. Επιπλέον, πολλά γυμναστήρια που μετέφεραν τις συνεδρίες τους διαδικτυακά, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την επιλογή και αργότερα.

Να κάνετε συνεδρίες ψυχοθεραπείας μέσω Διαδικτύου

Η ψυχική υγεία είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα πάντα, ειδικότερα σε εποχές που οι αντοχές μας δοκιμάζονται με ποικίλους τρόπους. Μέσα στην καραντίνα, οι online συνεδρίες ψυχοθεραπείας βοήθησαν πολλούς να μπορέσουν να βρουν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις απότομες αλλαγές που έφερε η πανδημία στη ζωή μας. Για να διαχειριστούμε το αυξημένο άγχος, να προσαρμοστούμε στους περιορισμούς του «μένουμε σπίτι», αλλά και να μπορέσουμε να παραμείνουμε δημιουργικοί, επικοινωνιακοί και, κατά συνέπεια αισιόδοξοι, ακόμη και εν μέσω social distancing. Το σίγουρο είναι πως, δουλεύοντας με τον εαυτό σας, το τέλος αυτής της κρίσης θα σας βρει ακόμη πιο δυνατούς και γεμάτους ενέργεια για καινούριες προκλήσεις. Και ακόμη και όταν η περιπέτεια τελειώσει, η δουλειά με τον εαυτό σας, κάθε στιγμή που το επιθυμείτε, μπορεί και πάλι να συνεχιστεί μέσω online συνεδριών, ακόμη και σε εβδομάδες που οι υποχρεώσεις περιορίζουν σημαντικά τον προσωπικό σας χρόνο.

Να παίζετε με τους φίλους σας τα πιο ξεχωριστά online games

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας είναι, για πολλούς, η ώρα που πατούν το play στο αγαπημένο τους παιχνίδι. Στην εποχή του κορονοϊού, το online gaming και ειδικότερα τα παιχνίδια που επιτρέπουν το multi-playing, όπως το πολυσυζητημένο Among Us, έχουν την τιμητική τους, καθώς αποτελούν την τέλεια διέξοδο από τις δύσκολες σκέψεις, το άγχος και την απαισιόδοξη διάθεση των ημερών. Έστω και από απόσταση, το gaming σας δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεστε σε επαφή με φίλους και αγαπημένους και, μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό, να μένετε συνδεδεμένοι μαζί τους και να απολαμβάνετε μοναδικές στιγμές. Αυτού του είδους η ψυχαγωγία, ωστόσο, μπορεί να σας συντροφεύσει και μετά την καραντίνα. Στο τέλος κάθε δύσκολης και απαιτητικής μέρας, εξάλλου, μία «μάχη» με τους κολλητούς σας στο αγαπημένο σας game είναι -και θα είναι πάντα- μία συναρπαστική εμπειρία.

Να κάνετε Sofa Banking!

Το 2020, είναι η χρονιά που η σχέση με την τράπεζά μας, αλλά και τις υποχρεώσεις και τις δαπάνες που πρέπει να καλύψουμε μέσω των λογαριασμών μας έγινε περισσότερο ψηφιακή. Ακόμη και μετά το τέλος των περιορισμών της πανδημίας, πολλές από τις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι πλέον διαθέσιμες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, καθώς το να μπορείτε να καλύπτετε όλες τις τραπεζικές σας υποχρεώσεις από τον καναπέ του σπιτιού σας είναι πρακτικό, ξεκούραστο και εύκολο. Με την έκδοση online κωδικών σύνδεσης χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα και χρησιμοποιώντας υπηρεσίες e-Banking ή m-Banking μπορείτε πλέον να κάνετε τα πάντα: Να πληρώνετε λογαριασμούς και οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες υποχρεώσεις και δαπάνες, να πραγματοποιείτε διαδικτυακές αγορές, να μεταφέρετε χρήματα με ασφάλεια online με χαμηλή χρέωση ή να στέλνετε χρήματα άμεσα στους φίλους σας χωρίς να ξέρετε το IBAN τους μέσω υπηρεσιών όπως το PaF - Pay A Friend, να διαχειρίζεστε τις κάρτες και άλλα προϊόντα σας και να επικοινωνείτε με τον προσωπικό σας τραπεζικό σύμβουλο μέσω τηλεδιάσκεψης με το v-banking. Θα αλλάζατε αλήθεια αυτή την ευκολία μετά την καραντίνα;