ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

#GrowYourBusiness – The Digital Sessions: Πώς να βελτιώσετε την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησής σας

#GrowYourBusiness – The Digital Sessions: Πώς να βελτιώσετε την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησής σας

Οι αλλαγές στις συνήθειες και των Ελλήνων καταναλωτών που έφεραν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της COVID-19 ανέδειξαν τη σημασία της ψηφιακής παρουσίας για κάθε μεγέθους επιχείρηση. Ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ψηφιακά κανάλια εξελίχθηκαν σε βασικό κομμάτι της δραστηριότητας τους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η στροφή των καταναλωτών προς τα ψηφιακά κανάλια είναι μία τάση που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως, τους τελευταίους 14 μήνες η στροφή αυτή, όπως ήταν προφανές, επιταχύνθηκε. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν μεν αντιληφθεί αυτή την τάση αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε γίνει κατανοητό ότι ψηφιακή παρουσία δεν σημαίνει απλά ότι δημιουργείς ένα site και αποκτάς σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με έρευνα του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2020, το 70% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαθέτει μεν εταιρικό website, ωστόσο 1 στις 3 το έχει στήσει ερασιτεχνικά. Επιπλέον, τη δεδομένη στιγμή ηλεκτρονικό κατάστημα διέθετε μόλις το 17% των επιχειρήσεων. Και ήταν αξιοσημείωτο ότι το 48% εξ’ αυτών κατέγραφε σημαντική αύξηση στη χρήση μέσα στο 2020.

Προκειμένου να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα ψηφιακά εργαλεία και να αναβαθμίσουν την ψηφιακή παρουσία τους, η COSMOTE συνεχίζει με τον 3ο κύκλο της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς σεμιναρίων #GrowYourBusiness. Λόγω των συνθηκών, ο 3ος κύκλος παρέχεται με ψηφιακό τρόπο και είναι δωρεάν και διαθέσιμος στο YouTube κανάλι της COSMOTE.

Το #GrowYourBusiness – The Digital Sessions αφορά σε όλες τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους/συνεργάτες τους, σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και σε όλους όσους θέλουν να εκπαιδευτούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ο στόχος των online σεμιναρίων είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ψηφιακά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, αλλά κυρίως να αναπτυχθούν, με όχημα την τεχνολογία.

Μία διαφορά σε σχέση με άλλα online σεμινάρια, είναι η ύπαρξη των Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων». Αυτό ακολουθεί τα online σεμινάρια και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρχονται σε επαφή με ειδικούς σε τομείς όπως είναι η ψηφιακή παρουσία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το digital marketing κ.ά., οι οποίοι απαντούν στις ερωτήσεις τους και τους κατευθύνουν με πρακτικές συμβουλές.

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου #GrowYourBusiness - The Digital Sessions έγινε με το online σεμινάριο «Ψηφιακή Παρουσία για επιχειρήσεις». Μέσα από την 1η ενότητα των δωρεάν online σεμιναρίων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα γνωρίσουν τα ψηφιακά εργαλεία και τις τακτικές, που είναι απαραίτητες για την απόκτηση μιας αποτελεσματικής ψηφιακής παρουσίας, όπως είναι ο σχεδιασμός των βημάτων που χρειάζεται να ακολουθηθούν, η οργάνωση της ομάδας και η χαρτογράφηση του ταξιδιού του χρήστη στο ψηφιακό περιβάλλον. Ακόμα, θα πάρουν χρήσιμες συμβουλές για την αποδοτικότερη λειτουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησής τους (Google Analytics, SEO - search engine optimization), καθώς και για τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους στόχους τους.

Το πρώτο Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων» για την Ψηφιακή Παρουσία των επιχειρήσεων θα γίνει στις 17 Μάϊου.

Σημειώνεται ότι τα online σεμινάρια παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία συντονίζει και το Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων». Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο Live session και την υποβολή ερωτήσεων γίνονται εδώ.