ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υγιεινή Διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσουμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Υγιεινή Διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσουμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες

Για όλους μας, το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί το αίσιο τέλος μίας δύσκολης εποχής.

Είναι μία αισιόδοξη αφορμή που μας εμπνέει να αφήσουμε πίσω το διάστημα που μέναμε σπίτι και να κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά, κάνοντας όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να πάμε παρακάτω, όταν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες, έγιναν η αιτία να αλλάξει ολοκληρωτικά η καθημερινότητά μας; Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσουμε ξανά τον ωφέλιμο τρόπο ζωής που αμελήσαμε, ο οποίος μέσω της υγιεινής διατροφής θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τη φόρμα μας και συγχρόνως, θα αναδείξει την πιο fit εκδοχή μας;

Κι όμως, είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύουμε! Βλέπεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μπούμε ξανά στον «δρόμο» της υγιεινής διατροφής, είναι να παραμείνουμε συνεπείς στην υπόσχεση που θα δώσουμε στον εαυτό μας και να πραγματοποιούμε ένα μικρό βήμα την ημέρα. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να γίνουμε αυστηροί με εμάς, να καταφύγουμε σε στερήσεις και υπερβολές ή να πάρουμε μεγαλεπήβολες αποφάσεις. Αρκεί να ακολουθήσουμε τις «πολύτιμες» συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τους γευστικούς και θρεπτικούς «συμμάχους», οι οποίοι θα στηρίζουν την προσπάθειά μας για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κάθε στιγμή της ημέρας.

Εξοπλίζουμε τα ντουλάπια και τα ράφια της κουζίνας με τις κατάλληλες τροφές

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για μία υγιεινή διατροφή, είναι να εμπλουτίσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου με τις κατάλληλες τροφές. Διότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε προνοήσει για τη στιγμή που θα χρειαστούμε άμεσα ένα υγιεινό σνακ. Επενδύοντας σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί, κάθε φορά που το στομάχι μας θα παραπονιέται, δεν θα χρειάζεται να καταφύγουμε σε πρόχειρες και ανθυγιεινές τροφές. Έχοντας εύκαιρη μία θρεπτική λύση, όπως ένα μήλο, μία μπανάνα, μερικά λαχανικά κομμένα σε στικς μαζί με λίγο χούμους, όχι μόνο θα χορτάσουμε το στομάχι μας, αλλά θα αντλήσουμε και τα «πολύτιμα» συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο.

Εμπλουτίζουμε την καθημερινότητα με τις λαχταριστές γεύσεις της νέας γενιάς πρωτεϊνούχων ροφημάτων

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξανά μία υγιεινή διατροφή, χρειάζεται να λαμβάνουμε καθημερινά τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που απαιτεί ο οργανισμός, ώστε να επιτελεί με επιτυχία τις λειτουργίες του. Συνεπώς, όσο πιο «πλούσια» είναι τα γεύματά μας, όσο περισσότερα είδη τροφών υπάρχουν σε αυτά, τόσο πιο ωφέλιμη είναι η διατροφή που ακολουθούμε. Ωστόσο, για να είμαστε σίγουροι πως παρέχουμε στον οργανισμό μας ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει υγιής και δυνατός, μπορούμε να εμπλουτίσουμε γευστικά την καθημερινότητά μας με τη νέα γενιά πρωτεϊνούχων ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, η οποία περιλαμβάνει εννέα λαχταριστές γεύσεις. Πρόκειται για λαχταριστά πρωτεϊνούχα vegan ροφήματα, χωρίς γλουτένη ή τεχνητές χρωστικές ουσίες, τα οποία είναι εύκολα στην προετοιμασία τους, ενώ μας παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Με λίγα λόγια, μας προσφέρουν γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά, με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά.

Ξεδιπλώνουμε το ταλέντο μας στη μαγειρική και δημιουργούμε σπιτικά γεύματα

Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξανά τον απόλυτο έλεγχο της διατροφής μας, είναι να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων μας. Διότι ακολουθώντας μία σπιτική διατροφή, όχι μόνο θα απολαμβάνουμε καθημερινά πεντανόστιμα γεύματα, τα οποία θα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας, αλλά θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς τα συστατικά που περιλαμβάνει το κάθε πιάτο, καθώς και τη θρεπτική του αξία. Έτσι και αλλιώς, όλοι ξέρουμε πως αποκτώντας μία καλύτερη σχέση με τη μαγειρική, θα είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ευκολότερα ποιες είναι οι ευεργετικές τροφές που αξίζουν μία θέση στο πιάτο μας, ενώ θα συνειδητοποιήσουμε πως ένα υγιεινό γεύμα, μπορεί να είναι και άκρως απολαυστικό ταυτόχρονα.

Επενδύουμε περισσότερο στα πολλαπλά οφέλη μίας plant based διατροφής

Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τις τάσεις στον «κόσμο» του fitness, σίγουρα έχουμε παρατηρήσει πως η χορτοφαγική διατροφή έχει αποκτήσει εκατομμύρια υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια, ενώ αρκετοί fitness influencers τονίζουν μέσα από τις αναρτήσεις τους στα SoMe πως «ορκίζονται» στα πολλαπλά οφέλη που παρέχει μία plant based διατροφή στον ανθρώπινο οργανισμό. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επωφεληθούμε από αυτά τα οφέλη, εντάσσοντας περισσότερες φυτικές επιλογές στα πιάτα μας; Κι όμως, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ολοκληρωτικά τις διατροφικές μας συνήθειες, για να απολαμβάνουμε καθημερινά τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει η χορτοφαγική διατροφή. Μπορούμε απλώς να εμπλουτίσουμε τα γεύματά μας με φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια που διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών.

Έχει σημασία να θυμόμαστε πως δεν ωφελεί να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως ξέφυγε από τον «δρόμο» της υγιεινής διατροφής. Αυτό είναι ένα κομμάτι που ανήκει στο παρελθόν και εμείς πλέον θέλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον, να βρούμε ξανά τη φόρμα μας και το «μονοπάτι» που θα μας οδηγήσει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ακριβώς για αυτό, κοιτάμε μόνο μπροστά και αναζητούμε τα κίνητρα που θα μας οδηγήσουν σταδιακά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, αφού έχουμε στο πλευρό μας με τη νέα γενιά πρωτεϊνούχων ροφημάτων της Herbalife Nutrition, η οποία μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε, για μία καθημερινότητα γεμάτη ευεξία! Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα.

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.gr

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F