ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα 3+1 πληκτρολόγια που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σου… στα ύψη!

Τα 3+1 πληκτρολόγια που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σου… στα ύψη!

Το σύστημα του παραγωγικού χρήστη ξεκινά και τελειώνει στο… πληκτρολόγιο.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μιλάμε για το σημαντικότερο περιφερειακό ενός συστήματος. Το χρησιμοποιείς σε σταθερή βάση ενώ από τη διάταξή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα με την οποία πληκτρολογείς και κατ’ επέκταση εργάζεσαι. Αν επιδιώκεις να βελτιστοποιήσεις τις επιδόσεις και να μειώσεις τους χρόνους σου, τότε θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο πληκτρολόγιο. Εμείς κάναμε την έρευνα αγοράς μας και εντοπίσαμε τα λειτουργικότερα keyboards που υπάρχουν. Έλα να τα δούμε!

Ducky One 2 SF

Τα Ducky είναι τα πληκτρολόγια εκείνων… που ξέρουν και το One 2 SF είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις για το σύστημά σου. Πρόκειται για ένα ενσύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο με συμπαγή σχεδιασμό και πρακτικά ανύπαρκτο πλαίσιο που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Η χαρακτηριστική διχρωμία στο σώμα του ενισχύει ακόμα περισσότερο τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό του, τη στιγμή που η διπλή στρώσει PBT στα πλήκτρα του, ενισχύει την αντοχή του στον χρόνο (το «ξεφλούδισμα» αποτελεί άγνωστη λέξη για τα Ducky). Το One 2 SF έρχεται με τους φημισμένους γερμανικούς μηχανικούς διακόπτες Cherry MX μπλε χρώματος προσφέροντας τέλεια αίσθηση, χαρακτηριστική επιστροφή (συνολική απόσταση διαδρομής πλήκτρων 4 χιλ.) και απολαυστικό «clicky» ήχο. Ο RGB φωτισμός του κάνει την εμφάνισή του ακόμα πιο εντυπωσιακή, επιτρέποντάς σου να εργάζεσαι χωρίς καθυστερήσεις ακόμα και σε πλήρως σκοτεινά περιβάλλοντα, ενώ προσφέρει και εφέ με δυνατότητες εξατομίκευσης. Το καλώδιο USB-C συνδέεται μέσω υποδοχής στο πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας polling rate 1000 Hz.

Logitech G915

Προσεγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, το Logitech G915 παίζει χωρίς αντίπαλο στην αγορά. Συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά που σπάνια βλέπουμε μαζί: τους μηχανικούς διακόπτες και την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth. Ως προς τους πρώτους, είναι εξοπλισμένο με τους Linear GL. Χαμηλού προφίλ, έχοντας μόλις το μισό ύψος σε σχέση με τους παραδοσιακούς διακόπτες, θα σου προσφέρουν μία ταχύτατη αλλά απόλυτα ακριβή εμπειρία πληκτρολόγησης με πλήρως ομαλή διαδρομή πλήκτρου. Η Logitech έχει πλαισιώσει το G915 με ασύρματη τεχνολογία Lightspeed επαγγελματικού επιπέδου για χρόνο απόκρισης μόλις 1 ms. Το πληκτρολόγιο φορτίζεται μέσω micro USB (η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του θα σου χαρίσει πολλές ώρες παιχνιδιού μέχρι να έρθει η στιγμή της φόρτισης) ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς παράλληλα. Το μεγάλο του όπλο δεν είναι άλλο από το μικρό του μέγεθος που αφήνει ακόμα περισσότερο χώρο στο γραφείο σου για την κίνηση του ποντικιού και άλλα αντικείμενα. Το δε σύστημα Lightsync RGB καθιστά δυνατή την προσαρμογή του φωτισμού ανά πλήκτρο μέσα από 16,8 εκατ. επιλογές.

Sharkoon Pure Writer

Ένα ενσύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο με τέλεια αίσθηση στην αφή, το Sharkoon Pure Writer θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σου στα ύψη. Τα πλήκτρα του υιοθετούν εξαιρετικά επίπεδο σχεδιασμό με το ύψος τους ως εκ τούτου να μην ξεπερνά τα 6,2 χιλ. Σε συνδυασμό με τους κόκκινους διακόπτες Kailh με τους οποίους είναι εξοπλισμένο, προσφέρει άμεση ανάδραση (η απόσταση ενεργοποίησης των πλήκτρων άλλωστε δεν ξεπερνά το 1,5 χιλ.) συνδυαστικά με αθόρυβη λειτουργία ώστε να συγκεντρωθείς με απόλυτη επιτυχία στη δουλειά σου. Πλαισιώνεται από δύο αποσπώμενα καλώδια USB μήκους 50 και 150 εκατ. έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις αυτό που χρειάζεσαι ενώ με τον κατάλληλο προσαρμογέα θα λειτουργήσει και με άλλες φορητές συσκευές όπως π.χ. Android smartphones. Το συμπαγές -αλλά απόλυτα στιβαρό χάρη στο ανθεκτικό κράμα αλουμινίου- design του με το χαμηλό του βάρος (μόλις 642 γραμ.) κάνουν τη χρήση του ακόμα πιο βολική με τον RGB φωτισμό των 16,8 εκατ. χρωμάτων με την ποικιλία προκαθορισμένων εφέ να σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το στυλ του όπως επιθυμείς.

Bonus: Apple Magic Keyboard

Μακράν η καλύτερη επιλογή για τους κατόχους Mac, το Magic Keyboard της Apple είναι ένα από τα βολικότερα πληκτρολόγια που θα χρησιμοποιήσεις γενικότερα. Ο λιτός σχεδιασμός του δεν είναι απλά απαράμιλλης αισθητικής αλλά και ιδιαίτερα λειτουργικός. Κάτω από κάθε πλήκτρο υπάρχει ανεξάρτητος μηχανισμός για μεγαλύτερη σταθερότητα αλλά και χαμηλότερο προφίλ. Ως εκ τούτου τα δάχτυλά σου θα γλιστρούν επάνω στα πλήκτρα με τις κινήσεις τους να θυμίζουν χορογραφία. Το Magic Keyboard είναι ασύρματο, προκειμένου να το τοποθετείς όπου θες και να το χρησιμοποιείς όπως σε βολεύει. Την ίδια στιγμή το πληκτρολόγιο θα συνδεθεί αυτόματα με τον Mac σου, έτσι ώστε να μην έχεις να ανησυχείς για τίποτα και να εστιάσεις στην παραγωγικότητά σου. Η δε μπαταρία του είναι μακράς διαρκείας, τροφοδοτώντας το με την απαραίτητη ενέργεια για διάστημα που υπό προϋποθέσεις ξεπερνά ακόμα και τον έναν μήνα, για να μην ασχολείσαι με τη φόρτισή του. Το Magic Keyboard της Apple διαθέτει πλήκτρα με ελληνικούς χαρακτήρες, κάνοντας έτσι τη ζωή σου ευκολότερη.