Συμφωνία Πρεσπών: Σε πανικό ο Τσίπρας - Ζητάει νέο πρωτόκολλο συμφωνίας από Ζάεφ

Συμφωνία των Πρεσπών : Ραγδαίες εξελίξεις - Με…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - koinonikomerisma.gr: Κάντε ΕΔΩ την αίτηση με ένα «κλικ»

Κοινωνικό μέρισμα: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το…

Φωτιά στο "Jumbo" στον Πειραιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στον…

Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα; Η πρώτη εκτίμηση του Τάσου Αρνιακού (video)

Ο καιρός άρχισε ήδη να επιδεινώνεται σε…

Προβλήματα στον Προαστιακό: «Κόλλησε» ο συρμός στο Κορωπί – Πώς διεξάγονται τα δρομολόγια

Μάχη των υπευθύνων να απομακρυνθεί το τραίνο…

ΔΕΗ: Υπέγραψε δανειακή σύμβαση με ΕΤΕπ

ΔΕΗ: Υπέγραψε δανειακή σύμβαση με ΕΤΕπ

Δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 18 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη ΔΕΗ.

Η σύμβαση υπεγράφη απόψε, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και αφορά επενδύσεις σε Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο, Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο, Ψαρά και Καρδίτσα.

Οι επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη διετία και θα αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό των ΑΠΕ κατά 90 μεγαβάτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ (Jonathan Taylor), τόνισε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ είναι απαραίτητες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ υπογράμμισε την μακρόχρονη συνεργασία με τον όμιλο της ΔΕΗ.

Το δάνειο θα υποστηρίξει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ και της θυγατρικής, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της ΕΤΕπ για την υποστήριξη του τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων ΑΠΕ, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ