ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Glo:To καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού έρχεται στη χώρα μας και φέρνει επενδύσεις εκατομμυρίων

Glo:To καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού έρχεται στη χώρα μας και φέρνει επενδύσεις εκατομμυρίων

Αναμφισβήτητα, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρκετούς τομείς της χώρας μας, προκαλώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Για τον λόγο αυτόν, αρκετές επιχειρήσεις διστάζουν να προχωρήσουν σε νέα εγχειρήματα με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να μην αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Παρ’ όλα αυτά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις που αποδεικνύουν πως μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Το παράδειγμα της British American Tobacco μας δείχνει ότι ακόμη μπορούμε να ελπίζουμε. Και αυτό διότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, επέλεξε την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που θα διαθέτει ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων επόμενης γενιάς που λανσάρει. Έτσι, αποδεικνύει πως υπάρχουν ευκαιρίες και δυναμική στην ελληνική επιχειρηματικότητα και συμβάλλει στην ανάπτυξή της.

Η στρατηγική αυτή ενέργεια της γνωστής εταιρείας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα, σχολιάστηκε θετικά κι από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού καλωσορίζω θερμά την απόφαση της British American Tobacco να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα μια σημαντική επένδυση, η οποία βρίσκεται από πολλές απόψεις σε αντιστοιχία με τους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας» δήλωσε, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. «Πρόκειται για μία επιχειρηματική απόφαση, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας και πιστεύω ότι θα δικαιωθεί» συμπλήρωσε.

2

Τι σημαίνει όμως η ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας για την οικονομία της χώρας μας;

Η δραστηριοποίηση της British American Tobacco είναι μία ενέργεια που θα έχει σημαντικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και το αποδεικνύουν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι με τη στρατηγική αυτή κίνηση θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία με 150 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται λύση σε ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της ανεργίας. Η απόφαση της δημοφιλούς εταιρείας αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν δημιουργηθεί 250 νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας σημαντικά το πρόβλημα.

Φυσικά, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, χωρίς να προσφέρει πραγματικά πρωτοποριακά προϊόντα, όπως το glo.

Ένας νέος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος

Το glo αποτελεί ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις του καπνίσματος κι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό στρέφονται στα πρωτοποριακά προϊόντα που προσφέρουν πλέον περισσότερες επιλογές, χάρη στις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Το glo αποτελεί ένα από αυτά, καθώς είναι ένα προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το παραδοσιακό συμβατικό τσιγάρο. Γιατί του αποδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός;

Επειδή το αερόλυμα που σχηματίζεται από τη θέρμανση, παράγει μια φυσική γεύση καπνού, αντίστοιχη με αυτή του τσιγάρου, αλλά με περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο ΠΟΥ συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου).

Όσοι, λοιπόν, απολαμβάνουν το κάπνισμα και δεν θέλουν να το διακόψουν, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για τις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό και την υγεία τους, έχουν πλέον στη διάθεσή τους μία πρωτοποριακή και λιγότερο βλαβερή επιλογή. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν μία απόφαση που θα βελτιώσει τη ζωή τους και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα.

3

Παράλληλα, η εν λόγω συσκευή είναι εύχρηστη και θερμαίνει ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού (NEO™ Sticks) χωρίς καύση. Το γεγονός ότι ο καπνός θερμαίνεται και δεν καίγεται -όπως στο συμβατικό τσιγάρο- είναι πολύ σημαντικό και κάνει τη διαφορά, καθώς έτσι μειώνονται σημαντικά τα βλαβερά παράγωγα της καύσης, όπως η πίσσα.

Η πρακτική συσκευή θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας μέσω των καταστημάτων και του e-shop της NOBACCO, ενώ οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στη συσκευή είναι διαθέσιμες και σε άλλα σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το «μέλλον» του καπνίσματος είναι εδώ

Tο λανσάρισμα του glo, αποτελεί μόνο την αρχή της δυναμικής πορείας που πρόκειται να ακολουθήσει η British American Tobacco στη χώρα μας. Στόχος της είναι να ηγηθεί της κατηγορίας των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Φυσικά, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τις κατάλληλες επενδύσεις. Η εταιρεία φροντίζει να βελτιώνεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις. Έτσι, τα τελευταία έξι χρόνια, έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών, στο κάπνισμα, προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και τα προϊόντα ατμίσματος.

Φυσικά, αυτός ο στόχος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τους ανθρώπους της που προσπαθούν διαρκώς να αναπτύσσουν νέες δημιουργικές ιδέες. Στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί. Έτσι, εξασφαλίζουν ότι οι καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων, που θα αλλάξουν τις συνήθειές τους προς το καλύτερο.