ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόσο ευέλικτοι μπορούμε να είμαστε τελικά με 25 ευρώ στα χέρια;

Πόσο ευέλικτοι μπορούμε να είμαστε τελικά με 25 ευρώ στα χέρια;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές μας συνήθειες και έχει φέρει «τα πάνω-κάτω» στον τρόπο που κερδίζουμε τα προς το ζην, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και φροντίζουμε για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Διότι όταν ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει το μισθό του στα μέσα του μήνα και μένει με άδειο το πορτοφόλι σε διάστημα λίγων μόνο ημερών από την ημέρα της πληρωμής, τότε κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που είδε το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνιο, οι Έλληνες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά στην οικονομική τους κατάσταση!

Οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και όταν στα μέσα του μήνα μένουμε με μόλις 25 ευρώ στην τσέπη για να καλύψουμε βασικές υποχρεώσεις, τότε το σίγουρο είναι πως αισθανόμαστε συχνά αβοήθητοι. Για πολλούς, τα οικονομικά αυτά εμπόδια «εξηγούν» το γιατί αρκετοί Έλληνες αμελούν πια να φροντίζουν για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία τους (ψυχική και σωματική) αλλά και την ασφάλειά τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι χιλιάδες είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παράνομα σήμερα στους δρόμους της χώρας μας.

2

Η ανάγκη για ενημέρωση και οι «έξυπνες» προσφορές

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι σε κάποιες περιπτώσεις έστω και 25 ευρώ αρκούν, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε ορισμένες ιδιαίτερα σημαντικές πλευρές της καθημερινότητάς μας και η παρακάτω λίστα σίγουρα αποδεικνύει πως σε ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση της ζωής μας και την προστασία μας, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Και σε αυτή την περίπτωση, η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η αναζήτηση των πιο ευέλικτων προσφορών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πράγματι, εν έτει 2018 υπάρχουν αξιόπιστες και ευέλικτες λύσεις που μας επιτρέπουν να πληρώνουμε όποτε θέλουμε και μάλιστα, ανάλογα με τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας: Από τις προσφορές που μπορούμε να βρούμε εγκαίρως για να «κλείσουμε» τα αεροπορικά εισιτήρια που χρειαζόμαστε, τις «έξυπνες» αγορές που μπορούμε να κάνουμε για να γεμίσουμε με τα απαραίτητα το ψυγείο μας και φυσικά, τα χρήματα που έχουν περισσέψει από το μισθό μας και τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε για να ασφαλίσουμε το όχημά μας, για όσες μέρες εμείς θέλουμε!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Anytime, η οποία μέσω μιας μοναδικής υπηρεσίας, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους οδηγούς να ασφαλίσουν το όχημά τους και να επιλέξουν την κάλυψη που επιθυμούν, ανάλογα με πόσα χρήματα διαθέτουν και μάλιστα, για όσο διάστημα θέλουν: Από 30 έως 365 ημέρες! Όλα αυτά έχοντας πάντα τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουν ανά πάσα στιγμή το συμβόλαιό τους. Το πλέον θετικό στοιχείο στην περίπτωση του συγκεκριμένου και σίγουρα μοναδικού προγράμματος, βέβαια, είναι το ότι όσο μεγαλύτερη διάρκεια ασφάλισης επιλέγει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση εξασφαλίζει -και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σε ποσοστό που «αγγίζει» το 40%!

3


Η σημασία του σωστού Timeline

Με λίγα λόγια, το σωστό Timeline, δηλαδή ένα χρονοδιάγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες και το πορτοφόλι μας, αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση που είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να οργανώσουμε με ευελιξία την καθημερινότητά μας και να ελέγξουμε καλύτερα τα έξοδά μας, χωρίς να αισθανόμαστε άγχος, έντονη πίεση και δέσμευση.

Λύσεις όπως η παραπάνω αποδεικνύουν πως πλέον υπάρχουν επιλογές, προγράμματα και προϊόντα για κάθε σπίτι και πορτοφόλι. Το σημαντικό είναι να είμαστε πάντα ενήμεροι για αυτά και να αναζητούμε συνεχώς τους καλύτερους τρόπους για να καλύπτουμε κάθε μας ανάγκη και δη, εκείνες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τη ζωή μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακόμη και με 25 ευρώ στα χέρια, μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι για τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα.