ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Ναυμαχία» στα Χανιά με την είσοδο των Μινωικών!

«Ναυμαχία» στα Χανιά με την είσοδο των Μινωικών!

Μετά από περίπου 20 χρόνια «απουσίας» από το λιμάνι των Χανιών, οι Μινωικές Γραμμές – του ομίλου Grimaldi – επιστρέφουν με τη ναύλωση δύο πλοίων!

Ο λόγος για τα «δίδυμα» επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» και «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ» τα οποία ξεκινάνε την γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς από την 1η Απριλίου.

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο, η στάση που θα κρατήσουν οι κάτοικοι των Χανίων, καθώς εδώ πολλά χρόνια στηρίζουν τα πλοία της ΑΝΕΚ, η οποία άλλωστε είναι μία εταιρία λαϊκής βάσης με έδρα τα Χανιά.

Αυτή τη στιγμή τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ που κάνουν το δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς είναι το 14χρονο αλλά πρόσφατα μετασκευασμένο «ΕΛΥΡΟΣ», και το 37χρονο «ΛΑΤΟ».

Τα δύο νέα πλοία που δρομολογούν οι Μινωικές είναι 11 και 12 χρονών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δόθηκε στη Μυτιλήνη, όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η «μάχη της Κρήτης», καθώς εκεί εξετάστηκε το αίτημα της ναυτιλιακής εταιρίας συμφερόντων του Ομίλου Grimaldi, για την δρομολόγηση των νέων πλοίων.

Δεν μένει πλέον παρά να δούμε αν το εγχείρημα των Μινωικών θα έχει για την εταιρία θετική κατάληξη, ή αν τα πλοία θα «φύγουν νύχτα» από τα Χανιά, λόγω μη προσέλευσης επιβατικού κοινού, όπως άλλωστε έχει γίνει κατά καιρούς στην γραμμή με πλοία σύγχρονα άλλων εταιριών.

Για την ιστορία, τελευταία φορά που οι Μινωικές γραμμές είχαν διπλά πλοία στα Χανιά, ήταν αρχές του 1990, με την δρομολόγηση του Κνωσσός και του Φαιστός.