ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση ΟΛΠ - εφοπλιστών για κρουαζιέρα

Συνάντηση ΟΛΠ - εφοπλιστών για κρουαζιέρα

Πολλές ξένες εφοπλιστικές εταιρείες θέτουν ως προϋπόθεση να ξεκινήσουν κυκλικά ταξίδια πλοίων τους με έδρα τον Πειραιά ή άλλα Ελληνικά λιμάνια, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας και να συμμετάσχουν και σε λιμενικές υποδομές, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρος.

Μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, ο κ. Λάμπρος αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης, ως αντιπρόεδρος του νέου φορέα για την κρουαζιέρα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΟΛΠ ενημέρωσε το προεδρείο της Ένωσης, για τα προγραμματισμένα έργα του οργανισμού καθώς και για το θέμα των λιμενικών υποδομών. Ενώ πρόσθεσε ότι η ηγεσία του ΟΛΠ έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με μεγάλες εταιρείες και μέχρι το 2014, οι σταθμοί κρουαζιερόπλοιων του οργανισμού θα είναι περίπου 17, κάτι που δεν έχουν ούτε τα μεγαλύτερα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης.

Τα μέλη της Ένωσης έθεσαν στον κ. Ανωμερίτη το θέμα του προγραμματισμού των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων κατά το πρότυπο των άλλων χωρών υποδοχής και το ύψος των λιμενικών τελών, που κατά τη νέα Ένωση, πρέπει να παραμείνουν σταθερά χωρίς ενδιάμεσες αυξήσεις.