ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα «βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ η Ελλάδα χρεοκοπεί

Νέα «βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Χωρίς ΔΝΤ η Ελλάδα χρεοκοπεί

Σε οριακό σημείο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών με κορυφαίους αξιωματούχος να προβλέπουν πλέον δραματικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.

Για πρώτη φορά ο επικεφαλής του Eurogroup θέτει ανοιχτά θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει από το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad, είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ντέϊσελμπλουμ δηλώνει δημόσια κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι μέχρι τώρα απλώς έλεγε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η χώρα του δεν θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, δηλαδή ανάλογη θέση με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης.

Πάντως, ο ίδιος είπε ότι η δική του δουλειά είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό, όπως είπε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής πλευράς.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Παράλληλα επεσήμανε πως και το Ταμείο επιθυμεί την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις