ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά ο κλειδάριθμος μέσω SMS και email - Βήμα - βήμα η διαδικασία

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά ο κλειδάριθμος μέσω SMS και email - Βήμα - βήμα η διαδικασία

Φρένο στις ουρές που σχηματίζουν καθημερινά έξω από τις Εφορίες οι φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν κλειδάριθμο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο TAXISnet, βάζει η ΑΑΔΕ.

Τη δυνατότητα να συνδεθούν με το kleidarithmos.gov.gr και να λάβουν ηλεκτρονικά κλειδάριθμο TAXISnet κατόπιν πιστοποίησης (από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους) ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν, έχουν από σήμερα το πρωί οι φορολογούμενοι όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η υπηρεσία αυτή αφορά στην αρχική εγγραφή των πολιτών στο TAXISnet, δηλαδή τη λήψη κλειδάριθμου για πρώτη φορά. Σύντομα η υπηρεσία αυτή θα αφορά και την επανεγγραφή, δηλαδή τους πολίτες που έχουν ξεχάσει τους κωδικούς του TAXISnet, καθώς και τον κλειδάριθμο που έλαβαν.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αφού ευχαρίστησε τα στελέχη των τραπεζών και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας για τη συνεργασία τους δήλωσε ότι «η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κεντρικός στόχος μας, πολύ περισσότερο τώρα, όπου είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας. Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και επενδύουμε διαρκώς στη συνεργασία με τους φορείς του ιδιωτικού και τη δημόσιου τομέα για να προσφέρουμε εύχρηστες, εξαποστάσεως, λύσεις συμπληρώνοντας καθημερινά το ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουμε. Θα συνεχίσουμε εντατικά σ αυτή την κατεύθυνση».

Τα βήματα

1. Συμπληρώστε τα πεδία

Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα πεδία, που σημειώνονται με αστερίσκο (*). Σε περίπτωση, που επιθυμείτε να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά και τα πεδία που σημειώνονται με (**).

2. Αποκτήστε username και password

Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Πατώντας το το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα με μια προτεινόμενη τιμή.
Κωδικός (password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα, 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα, 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα και 1 ειδικό χαρακτήρα.

3. Επιβεβαιώστε e-mail και κινητό τηλέφωνο

Στο πεδίο email συμπληρώστε το προσωπικό σας email, το πεδίο χαρακτήρες εικόνας και μετά πατήστε «Επιβεβαίωση e-mail». Στο e-mail που θα λάβετε, θα βρείτε τον Κωδικό επιβεβαίωσης e-mail.

Τα πεδία τηλεφώνου δέχονται ψηφία χωρίς κενά και παύλες. Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού.

4. Τι να συμπληρώσετε για να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά

Για την ηλεκτρονική αποστολή κλειδαρίθμου θα πρέπει να συμπληρωθούν τα πεδία τύπος και αριθμός ταυτότητας, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, Κινητό τηλέφωνο και Πάροχος κινητού. Τέλος επιλέξτε τη σχετική Δήλωση – Γνωστοποίηση.

Στο πεδίο Χαρακτήρες εικόνας συμπληρώστε τους χαρακτήρες, που διακρίνετε στην εικόνα. Εάν οι χαρακτήρες δεν είναι ευδιάκριτοι πατήστε το για να δοκιμάσετε μια άλλη εικόνα.

Υποβολή: Πατώντας «Υποβολή», οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί.

5. Πως λαμβάνω τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά

Εφόσον επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας και ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας και πιστοποιηθεί ότι είστε κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας σε δύο τμήματα:

– το πρώτο τμήμα, ψηφίων (συμπεριλαμβάνονται και οι παύλες) θα σας αποσταλεί στο επιβεβαιωμένο email σας

– το δεύτερο τμήμα, πέντε (5) ψηφίων, θα σας αποσταλεί στο κινητό που δηλώσατε.

Συμπληρώνετε το σύνολο των ψηφίων που λάβατε στο email και το κινητό σας τηλέφωνο με την παραπάνω σειρά (πρώτο μέρος από το email, δεύτερο μέρος από το κινητό) χωρίς κενό μεταξύ τους και έχετε διαθέσιμο τον κλειδάριθμό σας.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο αποτύχει η αποστολή του κλειδαρίθμου σε εσάς με τον παραπάνω τρόπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 213 162 1000 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) ή επικοινωνήστε με τη ΔΟΥ σας για να εξυπηρετηθείτε με προγραμματισμένη επίσκεψη σας στη ΔΟΥ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη – Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά

Σχετικές ειδήσεις