ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street - «Άλμα» για το πετρέλαιο

Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street - «Άλμα» για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Με πτώση έκλεισε την Τρίτη (12/5) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε μια ασταθή συνεδρίαση.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε από τις προειδοποιήσεις του επιδημιολόγου Άνθονι Φάουτσι, κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα κρίσης του Λευκού Οίκου για το νέο κορονοϊό, για τις «πολύ σοβαρές» επιπτώσεις μιας πρόωρης επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτές ζυγίζουν το ενδεχόμενο για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον ιό ενάντια στις ελπίδες ότι η χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης θα μπορούσε να προκαλέσει ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πανδημία.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 23.764,78 μονάδες, μειωμένος κατά 457,21 μονάδες (-1,89%).

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 9.002,55 μονάδες, με πτώση 2,06% (-189,79 μονάδες).

Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poor’s 500, που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, έκλεισε στις 2.870,12 μονάδες, με πτώση 60,2 μονάδων (-2,05%).

Άνοδος 6,8% για τον WTI

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, πάνω από το επίπεδο των 25 δολ. το βαρέλι εν μέσω προσδοκιών ότι οι συνεχείς μειώσεις της παραγωγής θα βοηθήσουν να απορροφηθεί το πλεόνασμα των αποθεμάτων αργού που εκτινάχθηκε μετά την κατάρρευση της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Tο αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 1,64 δολ. ή 6,8% στα 25,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός και καλοκαίρι: Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει τη μετάδοση του ιού;