ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σφαγή» στη Wall Street με απώλειες κοντά στο 7% - Μεγάλη πτώση στο πετρέλαιο

«Σφαγή» στη Wall Street με απώλειες κοντά στο 7% - Μεγάλη πτώση στο πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Βουτιά της Wall Street, στη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων τριών μηνών - Πτώση σχεδόν 7% στον Dow Jones.

Στο κόκκινο βυθίστηκαν την Πέμπτη (11/6) οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων τριών μηνών, με την αβεβαιότητα και τους φόβους να επανέρχονται τόσο εξαιτίας των δυσοίωνων προβλέψεων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την αμερικανική οικονομία όσο και των ανησυχιών για πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας της Covid-19.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 1.861,82 μονάδων (-6,9%), στις 25.128,17 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 527,62 μονάδων (-5,27%), στις 9.492,43 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πεντακόσιες μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες και θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε μειωμένος κατά 188,04 μονάδες (-5,89%) στις 3.002,1 μονάδες.

Πτώση άνω του 8% για το πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο την Πέμπτη, μετά το «άλμα» που σημείωσαν τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου, κατρακύλησε κατά 3,26 δολάρια ή κατά 8,2% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 36,34 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή άνοδο του 1,7%.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησε κατά 3,58 δολάρια ή κατά 8,58% στα 38,15 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1,3%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων