ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6 δισ. προσφέρει η Google για τη Groupon

6 δισ. προσφέρει η Google για τη Groupon
Ένα βήμα πριν από την μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της βρίσκεται η Google, η οποία κατέθεσε την τελική της προσφορά...

Ένα βήμα πριν από την μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της βρίσκεται η Google, η οποία κατέθεσε την τελική της προσφορά για να αποκτήσει την Groupon, ένα αναπτυσσόμενο site εκπτωτικών προσφορών.

H Google εκτιμά πως μπορεί να κάμψει και τις τελευταίες αντιστάσεις του ιδρυτή της Groupon, Andrew Mason, προσφέροντας 6 δισεκατομμύρια δολάρια και να ολοκληρώσει μια κολοσσιαία επιχειρηματική συμφωνία που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μια εταιρεία που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε μια μέρα το περασμένο καλοκαίρι, η Groupon πέτυχε να πουλήσει περίπου 440.000 εκπτωτικά κουπόνια για την αλυσίδα καταστημάτων ρούχων Gap, συγκεντρώνοντας από τα ποσοστά της πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια.

Εφόσον η συμφωνία ευοδωθεί, θα είναι μακράν η μεγαλύτερη για τη Google, μετά από την συμφωνία αξίας 3,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ηλεκτρονικής διαφημιστικής εταιρείας DoubleClick το 2007.

Πηγή: www.newscode.gr