ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη πτώση στη Wall Street - Κάτω από τα 40 δολ. η τιμή του αργού

Μεγάλη πτώση στη Wall Street - Κάτω από τα 40 δολ. η τιμή του αργού
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο «κόκκινο» επέστρεψαν την Τετάρτη (23/9) οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με τον τεχνολογικό κλάδο Nasdaq να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις κλείνοντας στο -3% και τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κάνει «βουτιά» 525 μονάδων.

Βασικοί λόγοι των ισχυρών απωλειών ήταν η δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ένα πάγωμα της αμερικανικής επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και το αδιέξοδο στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία, ενώ η πανδημία του κορονοϊού παραμένει ανεξέλεγκτη.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 525.05 μονάδων (-1,92%), στις 26.763,13 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 330.65 μονάδες (-3.02%), φτάνοντας τις 10.632,99 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 78.65 μονάδων (-2.37%), στις 3.236,92 μονάδες.

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου ωστόσο, τα lockdowns στην Ευρώπη ενισχύουν τις προσδοκίες για ασθενέστερη ενεργειακή ζήτηση.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου υενισχύθηκε κατά 13 σεντς ή κατά 0,3% στα 39,93 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 5 σεντς ή 0,1% στα 41,77 δολάρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: SOS από τα νοσοκομεία - Οι ΜΕΘ που κατασκευάζονται στο Σωτηρία και το Κρατικό Νίκαιας