ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις χηρείας: Σήμερα πληρώνονται οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Συντάξεις χηρείας: Σήμερα πληρώνονται οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Τεράστια οικονομική ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους.

Στην ανακοίνωση ότι σήμερα και αύριο θα πληρωθούν οι χιλιάδες συντάξεις χηρείας για τις οποίες εκκρεμούσε η αύξησή τους στο 70% προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε συνολικά θα δοθούν 17 εκατ. ευρώ για τις εν λόγω συντάξεις χηρείας και τα αναδρομικά τους «και λήγει οριστικά το θέμα».

Παράλληλα είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που εκκρεμεί μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης που δρομολογεί την καταβολή 1.100.000 αναδρομικών σε συνταξιούχους ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Επανέλαβε, δε, ότι «η καταβολή θα γίνει σε ταυτόχρονη διαδικασία κύριων και επικουρικών συντάξεων στο τέλος του μήνα» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

«Έτσι κλείνουμε οριστικά τη δεύτερη εκκρεμότητα ενώ μετά την καταβολή του Δεκεμβρίου κλείνει οριστικά το κεφάλαιο αμφισβήτηση του ασφαλιστικού νόμου και προχωράμε με την νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

«Οπου έγιναν περικοπές θα επιστραφούν τα χρήματα του 11μηνου. Η επιστροφή αφορά 750.000 ιδιωτικού και 350.000 του δημόσιου τομέα» συμπλήρωσε ο κ Βρούτσης λέγοντας ξανά ότι «η πρόβλεψη μας και θα περιγράφεται στη υπουργική απόφαση, είναι οι δικαιούχοι χήρες-χήροι και κληρονόμοι θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνταν συνταξιούχοι που έχουν αποβιώσει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η «μπλόφα» του Ερντογάν: Πώς και γιατί «τσίμπησαν» οι Ευρωπαίοι στις ψευτιές του «σουλτάνου»