ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη στη Wall Street μετά την παρέμβαση Τραμπ - Άνοδος για το πετρέλαιο

Κέρδη στη Wall Street μετά την παρέμβαση Τραμπ -  Άνοδος για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο «πράσινο» έκλεισαν οι δείκτες την Πέμπτη (8/10) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ που τροφοδότησαν ελπίδες για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, την οποία έχει γονατίσει ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Δευτέρα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέκοψε απότομα τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για την υιοθέτηση ενός τέτοιου προγράμματος.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 122,05 μονάδων (+0,43%), στις 28.425,51 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 56,38 μονάδες (+0,5%), στις 11.420,98 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 27,38 μονάδων (+0,8%), στις 3.446,83 μονάδες.

Κέρδη άνω του 3% για το αργό

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου σήμερα Πέμπτη, καθώς ο τυφώνας Δέλτα οδήγησε σε περαιτέρω περικοπές της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε κέρδη 1,24 δολ. ή 3,1% στα 41,19 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,35 δολ. ή 3,2% στα 43,34 δολ. το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Μάνδρου: Σάλος με τις δηλώσεις για την Μάγδα Φύσσα - Τι απαντά η ίδια