ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος εστιατόρων Αττικής στο Newsbomb.gr: «Άνοιγμα της εστίασης με ασφάλεια αλλά και αστερίσκους»

Πρόεδρος εστιατόρων Αττικής στο Newsbomb.gr: «Άνοιγμα της εστίασης με ασφάλεια αλλά και αστερίσκους»
Pixabay

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Όλα έτοιμα για να ανοίξει η εστίαση - Χρειάζεται ωστόσο ενίσχυση για ομαλή επανεκκίνηση. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με τους θαμώνες να είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 πριν μεταβούν σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η αποστολή SMS στο 13033 θα συνεχιστεί παρά το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι και τις 15 Μαΐου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι σε όλα τα καταστήματα εστίασης θα απαγορεύεται η μουσική.

Επίσης, σχετικά με τις μετακινήσεις εξήγησε πως μετά την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 23:00. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα στον κλάδο της εστίασης θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο ως τις 22:45.

Δεν θα τεθεί κανένα θέμα για το υγειονομικό πρωτόκολλο που ανακοινώθηκε, είπε στο Newsbomb.gr, ο Ιωάννης Δαβερώνης πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής.

«Η Δευτέρα 3 Μαϊου είναι η ημερομηνία επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης. Ωστόσο 6 μήνες που έμεινε ο κλάδος κλειστά είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν μεγάλα προβλήματα. Όλοι οι επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζουμε τα μαγαζιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβερώνης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος «θα τηρήσουμε τους όποιους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και σε κάθε περίπτωση το υγειονομικό πρωτόκολλο θα είναι αυστηρό έτσι ώστε και οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφάλεια» είπε.

Ο πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής σημείωσε πως οι επιχειρήσεις εστίασης πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία για να είναι βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας, στο δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο της χώρας μετά τον Δημόσιο.

«Θα έπρεπε μαζί με την ημερομηνία επανεκκίνησης των καταστημάτων εστίασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση να "ξεκλειδώσει" παράλληλα και το χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο ανακοινώθηκε προ ημερών. Ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ 330 εκατ., το οποίο είχε σκοπό να δώσει χρήματα στους επαγγελματίες της εστίασης για να κάνουν τα πρώτα τους ψώνια και να αγοράσουν τις προμήθειές τους αυτές τις δύσκολες μέρες» επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις κρατήσεις αλλά για το πόσο ανυπομονούν οι πολίτες να ανοίξουν τα μαγαζιά της εστίασης ο κ. Δαβερώνης είπε «οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι ο κόσμος ανυπομονεί να ανοίξουν τα καταστήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές