ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Καθολική ρύθμιση για όλες τις οφειλές προς τα ταμεία από την αρχή της πανδημίας εξετάζει η κυβέρνηση και το Newsbomb.gr παρουσιάζει με Infographic όλα τα δεδομένα.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ήδη καταρτίσει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για τα χρέη των επιχειρηματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη δεινή οικονομική κατάσταση την οποία έχει επιφέρει η πανδημία, ωστόσο αναμένονται και πρόσθετες παρεμβάσεις για μετά την πανδημία.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα αφορούν στις οφειλές των πληττόμενων επιχειρηματιών που γεννήθηκαν στο πρώτο lockdown, στα ληξιπρόθεσμα ρυθμισμένα χρέη των κλειστών επιχειρήσεων, στα νέα χρέη που προέκυψαν από δύο εκκαθαρίσεις εισφορών των μη μισθωτών (2019, 2020) και στις οφειλές επιχειρηματιών που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Πλέον, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει μια «καθολική» ρύθμιση για όλες τις οφειλές προς τα ταμεία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης των 48 δόσεων στις 72 δόσεις, όχι μόνο για τις οφειλές του lockdown της Άνοιξης του 2020, αλλά και του καλοκαιριού και, φυσικά, του lockdown που ξεκίνησε τον Νοέμβριο και συνεχίστηκε.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Ασφαλιστικά ταμεία ρύθμιση
Η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμείαNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το timing της επίσκεψης Τσαβούσογλου, οι συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και η διπλωματική σκακιέρα