ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ από το επίδομα βενζίνης

Fuel Pass 2: Ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ από το επίδομα βενζίνης
Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

Fuel Pass 2: Δικαιούχοι θα είναι περίπου 3,1 εκατομμύρια οδηγοί - Στο τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδίκευσε τις παρεμβάσεις για τον δεύτερο κύκλο του Fuel Pass που ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το Fuel Pass 2 θα ισχύει για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με όριο τα 45.000 ευρώ.

Fuel Pass 2: Ποιοι κερδίζουν μπόνους 15 ευρώ από το επίδομα βενζίνης

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν στο πρώτο Fuel Pass.

Fuel Pass 2: Τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

«Το Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους καθώς κάναμε πιο δίκαια τα εισοδηματικά κριτήρια. Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα και θα μπορούν εύκολα να την χρησιμοποιήσουν. Πώς μπορούμε και δίνουμε αυτή την πρόσθετη βοήθεια; Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλός το 2021, παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης. Η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική καθώς στηρίζεται κυρίως σε επενδύσεις και εξαγωγές. Ταυτόχρονα έχουμε και μια πολύ σημαντική μείωση της ανεργίας και αυτό επίσης μας δίνει καλύτερη πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά περιθώρια του 2022», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε: «Τα πρώτα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν πολύ καλή πορεία για Απρίλιο και Μάιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πορεία είναι ποιοτική. Στηρίζονται κυρίως σε αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου ανά τουρίστα. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζουμε και επιδρούν αρνητικά στο ΑΕΠ. Ο εισαγόμενος πληθωρισμός που οφείλεται στις αυξήσεις των διεθνών πηγών μας μειώνει το ΑΕΠ. Αυτές οι μειώσεις δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να επιδράσουμε, ούτε καν η ΕΕ ή οι ΗΠΑ».