ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμα κινδύνου για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα!

Σήμα κινδύνου για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα!

Έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, προκειμένου να στηριχθεί ενεργειακά η χώρα, απευθύνουν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Η επιστολή της ΔΕΠΑ προς τον πρωθυπουργό, η οποία εστάλη τις τελευταίες ώρες, δεν αποτελεί παρά τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας αναλόγων προειδοποιήσεων, που στο σύνολο τους έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να γίνει κάτι ώστε να αποφευχθεί έστω και στο παρά πέντε ένα ενδεχόμενο μπλακ άουτ.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπό τις παρούσες προϋποθέσεις, κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει ακόμα και μέσα στον Ιούνιο!

Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ότι η αγορά ενέργειας στη χώρα μας καταρρέει και για το λόγο αυτό προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι θα πρέπει η νυν κυβέρνηση Πικραμμένου, έστω κι αν έχει τον χαρακτήρα της υπηρεσιακής, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά ενέργειας «τρίζει» εδώ και μήνες και ότι ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν γίνει αρκετό καιρό τώρα, χωρίς, ωστόσο, να έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις.

Κι έτσι φτάσαμε στο σημερινό, σχεδόν οριακό, σημείο. Και κάπως έτσι και υπ' αυτές τις συνθήκες, η διοίκηση της ΔΕΠΑ απέστειλε την επιστολή που προαναφέρθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, για να πάρει τα μέτρα του έστω και τώρα…