ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνεται η απονομή των κύριων συντάξεων του Δημοσίου

Επιταχύνεται η απονομή των κύριων συντάξεων του Δημοσίου
INTIME

Με αυτόματη διαδικασία εκδίδεται το 65% των κύριων συντάξεων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα, έπειτα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, πλέον, ο χρόνος έκδοσης να έχει περιοριστεί στους περίπου δυο μήνες. 

Όπως επισημάνθηκε χθες, σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και του ΕΦΚΑ, η διαδικασία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων φιλοδοξεί να γίνει ακόμη ταχύτερη, χάρη στο νέο ηλεκτρονικό Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (e-ΔΑΥΚ).

Το νέο e-ΔΑΥΚ παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και του e-ΕΦΚΑ, παρουσία 150 στελεχών φορέων Δημόσιας Διοίκησης.

Οπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, το e-ΔΑΥΚ εισάγει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην πληροφόρηση που ενσωματώνει και κυρίως σε πληροφορίες αναφορικά με τον χρόνο ασφάλισης του δημοσίου υπαλλήλου και ενισχύει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της αυτοματοποίησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του δημοσίου τομέα, με την προσθήκη νέων πεδίων που αφορούν –μεταξύ άλλων– τη χρήση διαδοχικής ασφάλισης, τον χρόνο υπηρεσίας δημοσίου υπαλλήλου στο εξωτερικό κ.ά.

Πρακτικά, το νέο e-ΔΑΥΚ ανοίγει τον δρόμο για γρήγορη βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και κατ’ επέκταση για την ακόμα ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο.