ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα καταργηθούν οι προσφορές «1+1» στα σούπερ μάρκετ

Δεν θα καταργηθούν οι προσφορές «1+1» στα σούπερ μάρκετ

Δεν θα καταργηθούν οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ, ούτε θα αυξηθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει τις προσφορές «1+1» στα σούπερ μάρκετ, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι επιδίωξή της να αυξήσει τα ηλικιακά όρια στις συντάξεις.

Θυμίζουμε ότι μόλις προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι θα καταργηθούν οι προσφορές προϊόντων «1+1» καθώς όπως είπε «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 να είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα να το πάρει σε προσφορά ο καταναλωτής, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

Σχετικά με τη φημολογία περί αύξησης των ηλικιακών ορίων στη συνταξιοδότηση, αυτή είχε προκύψει από σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 οι οποίες προκάλεσαν σάλο. Χρειάσθηκε διευκρινιστική ανάρτηση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία τόνιζε ότι «επί της ουσίας, κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027. Τότε, οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κλπ.».