ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Παράταση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2024 ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης (από 50 σε 65 εκατ. ευρώ).

Μέχρι το τέλος Απριλίου και με ενισχυμένο προϋπολογισμό που φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ, θα συνεχιστεί ο β' κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ακόμη τη δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2024 ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης (από 50 σε 65 εκατ. ευρώ).

Πράσινη μετακίνηση

Μέσω του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιδοτηθούν με έως και 9.500 ευρώ - ανάλογα τα κριτήρια - για να αγοράσουν ηλεκτρικά Ι.Χ., δίκυκλα και ποδήλατα.

Σκοπός της δράσης είναι η στροφή στην πράσινη μετακίνηση και η μείωση των εκπομπών αερίων. Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων αυτοκινήτων, δικύκλων, και τρικύκλων στο πρόγραμμα κυμαίνονται ανά κατηγορία από 30% έως 40%.