ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμοι παράγοντες που θα καθορίσουν την αγορά crypto

Κρίσιμοι παράγοντες που θα καθορίσουν την αγορά crypto

Το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά που έθεσε τις βάσεις για σημαντικές αλλαγές στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το 2024 σχεδόν έφτασε και οι αναλυτές ήδη προβαίνουν σε εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα ακολουθήσει.

Μάλιστα, εν μέσω όλων των διακυμάνσεων στην αγορά crypto, η συνολική κεφαλαιοποίησή της αυξήθηκε κατά περίπου 107%. Παράγοντες όπως η άνοδος στην τιμή του Bitcoin, η έγκριση των Spot Bitcoin ETFs, η αύξησης των ενεργών χρηστών στο DeFi και τα NFT, καθώς επίσης και το Bitcoin Halving τον Απρίλιο, είναι έτοιμοι να καθορίσουν την αγορά κρυπτογράφησης στο προσεχές μέλλον.

Επισκεφθείτε το Bitcoin ETF

Bitcoin ETFs και Halving

Τα Spot Bitcoin ETFs αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες που θα καθορίσουν την αγορά crypto το 2024. Συνολικά, 13 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στην SEC με την πιθανότητα έγκρισης να φτάνει και το 90%, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg.

Η έγκριση αυτών των ETF θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο Bitcoin από μέρους κάθε επενδυτή. Αυτή η ρυθμιστική νομιμότητα μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ρευστότητας και της αποδοχής της συνολικής αγοράς.

Επιπρόσθετα, το Bitcoin Halving που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024, θεωρείται ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για το πώς θα κινηθεί η αγορά crypto το νέο έτος. Καθώς ο ρυθμός δημιουργίας νέων Bitcoin μειώνεται στο μισό, θα οδηγήσει σε μειωμένη προσφορά, με ενδεχομένως αυξημένη ζήτηση - κάτι που ακολούθως θα οδηγήσει σε μια μεγάλη άνοδο στην τιμή του BTC.

Οι τάσεις και ο αντίκτυπος της αγοράς crypto

Το 2023, ο όγκος συναλλαγών στα NFT σημείωσε αξιοσημείωτη μηνιαία αύξηση 200%, με τα Bitcoin NFTs να ξεπερνούν τα Ethereum NFTs σε όγκο συναλλαγών. Ο χώρος του DeFi κατέγραψε συνολική αξία (Total Value Locked - TVL) που ξεπέρασε τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια, με βασικότερα στοιχεία τη ρευστή τοποθέτηση πονταρισμάτων, το δανεισμό, τα DEX και τις γέφυρες μεταξύ διαφόρων blockchains. Επιπρόσθετα, τα διαδικτυακά καζίνο με κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν το 33% του DeFi.

Το SocialFi, ένας συνδυασμός των κοινωνικών δικτύων και του DeFi, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος με έργα όπως το FriendTech και το Lens Protocol να ξεχωρίζουν, εισάγοντας καινοτόμες λειτουργίες, όπως το "Interact-to-Earn" και το "Social-to-Earn".

Bitcoin ETF Token – Η επένδυση με τις μεγαλύτερες προοπτικές για το 2024

Το Bitcoin ETF Token αποτελεί ένα από τα καλύτερα ICO κρυπτονομίσματα, το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη σχεδόν 3.5 εκατομμύρια δολάρια στην προπώληση. Αν και δεν συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένα ETF, το BTCETF ευθυγραμμίζει τον οδικό του χάρτη με τα πολυαναμενόμενα γεγονότα της αγοράς crypto, προσφέροντας στους επενδυτές μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Ειδικότερα, το Bitcoin ETF Token θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του με συνολική διαθεσιμότητα… και έναν φόρο πώλησης 5%. Κάθε φορά που επιτυγχάνεται ένα ορόσημο του Bitcoin, όπως η έγκριση των ETF, ή η άνοδος της τιμής του στα 100.000$, το BTCETF θα μειώνει κατά 1% τον φόρο πώλησης και κατά 5% την διαθεσιμότητά του.

Συνολικά, μόλις ολοκληρωθούν και τα 5 ορόσημα, το Bitcoin Minetrix θα έχει κάψει συνολικά το 25% των διαθέσιμων BTCETF, ενώ ο φόρος πώλησης θα έχει εκμηδενιστεί.

Συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και τον μηχανισμό πονταρίσματος (staking) για παθητικό εισόδημα, το Bitcoin ETF Token αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα για το 2024.

Επισκεφθείτε το Bitcoin ETF

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.