ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω του Καθολικού Πάσχα - Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω του Καθολικού Πάσχα - Όλες οι ημερομηνίες

Είναι πιθανό οι συντάξεις Απριλίου να καταβληθούν νωρίτερα από το κανονικό εξαιτίας της αργίας των τραπεζών λόγω του Καθολικού Πάσχα

Νωρίτερα αναμένεται να γίνει η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου λόγω της αργίας του Πάσχα των καθολικών, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των τραπεζών από τις 25 Μαρτίου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό οι συντάξεις να πληρωθούν την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ενώ μπορεί να γίνουν νωρίτερα και οι πληρωμές για μισθωτούς συνταξιούχους.

Οι αποφάσεις του υπουργείου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων:

Για ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα όπως και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου.

Οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, όπως και οι κύριες συντάξεις του Δημοσίου.

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου είναι το εξής:

Παρασκευή 22 Μαρτιου 2024: οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024: οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Εάν ακολουθηθεί το μοντέλο της νωρίτερης πληρωμής των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς, είναι πιθανό να γίνει το ίδιο και για τους μισθωτούς, δηλαδή η καταβολή τους να γίνει μία μέρα νωρίτερα.