ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών από την ΑΑΔΕ

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών από την ΑΑΔΕ

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet - Πώς θα πληρώσετε από το κινητό σας

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet για 7,3 ιδιοκτήτες ακινήτων. Πλέον μπορείτε να πληρώσετε μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο χωρίς ταυτότητα οφειλής.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης θα πρέπει να γίνει έως 30 Απριλίου και τα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα με δύο τρόπους. Με τον κλασικό μέσω της ΑΑΔΕ και μέσω του myaadeapp.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024

  • Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στην αρχική σελίδα του myAADE.
  • Μετά θα πρέπει να κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  • Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και ανοίγει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 στην οποία θα πρέπει να εισέλθετε με τους προσωπικούς σας κωδικούς για το Taxis.
  • Επιλέγετε το έτος 2024 και εμφανίζεται στην οθόνη το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 και την τελευταία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2025.

Πληρωμή μέσω myAADEapp

Όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα μπορούν να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν χωρίς ταυτότητα πληρωμής. Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο MEGA «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο- θα αναρτηθούν από αύριο (σήμερα Κυριακή 7/4) το βράδυ. Αυτή η εφαρμογή, το myAADEapp, θα βοηθήσει τους πολίτες να δουν τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό τους. Και να πληρώσουν τον φόρο αυτόν οι πολίτες από το κινητό τους χωρίς ταυτότητα οφειλής και χωρίς να περιμένουν να πιστωθεί η πληρωμή την επόμενη ημέρα. Γενικά αυτή η εφαρμογή προσφέρει στους πολίτες άμεση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας».

Το myAADEapp είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για φορητές συσκευές, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους και να εκτελούν πληρωμές μέσω κάρτας ή μέσω IRIS με άμεση πίστωση της οφειλής τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού για την καταβολή των επιστροφών φόρου και να έχει πρόσβαση στα ραντεβού του, τα αιτήματα που έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει. Τέλος στην ενότητα myWallet μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει χρήσιμα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και εκκαθαριστικά, ενώ θα λαμβάνει άμεσα προσωποποιημένες ενημερώσεις για θέματα που τον αφορούν.

Σχετικές ειδήσεις