Θα εφαρμοστεί και φέτος το Καλάθι του Πάσχα - Σκέψεις και για το «Καλάθι του νονού»

Κάτω από 10 ευρώ το κιλό θα διαμορφωθούν οι τιμές στα αμνοερίφια το Πάσχα, εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας
Θα εφαρμοστεί και φέτος το Καλάθι του Πάσχα - Σκέψεις και για το «Καλάθι του νονού»
2'

Κάτω από 10 ευρώ το κιλό εκτίμησε ότι θα κινηθούν οι τιμές στα αμνοερίφια, ενόψει Πάσχα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Παράλληλα, μιλώντας στον Realfm 97,8, επιβεβαίωσε ότι «θα εφαρμοστεί και φέτος το καλάθι του Πάσχα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, «ένα από τα μέτρα κατά της ακρίβειας είναι το καλάθι του νοικοκυριού που απευθύνεται σε πιο ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά σε προσιτές τιμές. Και βεβαίως θα έχουμε και καλάθι του Πάσχα, ώστε τα ευάλωτα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως το αρνί και το κατσίκι».

Σε ερώτηση για τις τιμές στα αμνοερίφια, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και εκτίμησε ότι θα διαμορφωθούν κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό.

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει και «Καλάθι του νονού» ο κ. Σκρέκας είπε ότι «τα παιχνίδια έχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι και εξετάζουμε αν κρίνεται αναγκαίο με την αγορά να υπάρξει ένα τέτοιο καλάθι. Αυτό όμως θα το εξειδικεύσουμε στις επόμενες 10 ημέρες».

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «θέλουμε δυνατές επιχειρήσεις αλλά θέλουμε και προσιτές τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τα καταναλωτικά αγαθά που αφορούν σήμερα το νοικοκυριό».

Αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και είπε ότι «μέσα στα καταστήματα ο πραγματικός πληθωρισμός – λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προϊόντα, όχι στατιστικές αναλύσεις – έχει προσεγγίσει το 0.

Τόνισε ότι αυξάνονται οι έλεγχοι και για αυτό έχουμε και πρόστιμα. «Έχουμε ξεπεράσει τους 20.000 ελέγχους» επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «όποιος δεν μειώνει τις τιμές, γίνεται επανέλεγχος και υπάρχουν περιπτώσεις που επιβάλαμε και για δεύτερη φορά πρόστιμα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή