ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανιτάκης σε ΑΔΕΔΥ : Δεν θα γίνουν απολύσεις

Μανιτάκης σε ΑΔΕΔΥ : Δεν θα γίνουν απολύσεις

H κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επεσήμανε νωρίτερα στην ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησής τους.

Την ίδια δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Διοικητικής Ματαρρύθμισης, δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

«Μετά την κατάργηση ή τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, το όποιο πλεονάζον προσωπικό θα μεταταγεί ή θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσικρικάς είπε ακόμη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε κατάσταση φτώχειας καθώς οι περικοπές στις αποδοχές τους υπερβαίνουν το 50%.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ο κ. Μανιτάκης τους επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ότι, «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορούμε να κάνουμε διοικητική μεταρρύθμιση με υπαλλήλους πένητες».

Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε θετική ακόμη και την αξιολόγηση του προσωπικού στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση θέτοντας ωστόσο έναν αστερίσκο. «Δεν πρέπει να πάρει χαρακτήρα τιμωρίας», είπε ο κ. Τσικρικάς, ο οποίος επιχείρησε να καταρρίψει και έναν μύθο, όπως είπε, ότι δήθεν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι υπεράριθμοι.

«Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει» τόνισε. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα αποτελούν το 8% του εργατικού δυναμικού όταν ο μέσος όρος στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι από 15% ως 17%».