ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα αποφασίζει η Bundestag για την ελληνική δόση

Την επόμενη εβδομάδα αποφασίζει η Bundestag για την ελληνική δόση

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag την εκταμίευση ή όχι της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Συντηρητικών, Grosse-Broemer.

Ο Broemer δήλωσε, πως το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ είναι βέβαιο ότι το αίτημα θα λάβει την έγκριση της Bundestag, όπως μεταδίδει το Reuters. «Θέλουμε να το κάνουμε στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Grosse-Broemer. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι Συντηρητικοί και οι Ελευθεροδημοκράτες θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των βασικών κομμάτων αύριο για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. H γερμανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση της Bundestag προτού μπορέσει να εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για το «ξεπάγωμα» των δόσεων προς την Ελλάδα, κάτι που σαφώς ισχύει και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.