ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Μέσος όρος παραβατικότητας στα κέντρα 17,11 %

ΣΔΟΕ: Μέσος όρος παραβατικότητας στα κέντρα 17,11 %

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων της εορταστικής περιόδου, 21/12/2012 -07/01/2013, πραγματοποίησε εντατικούς εμφανείς ελέγχους στους χώρους της αγοράς των μεγάλων αστικών κέντρων, στους σταθμούς διοδίων και στα λιμάνια της χώρας, καθώς επίσης σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και σε επιχειρήσεις εστίασης, από 21/12/2012 έως και 26/12/2012.

Αναλυτικά:

Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν συνολικά 288 έλεγχοι, βρέθηκαν 40 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 396 παραβάσεις.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 243 έλεγχοι, βρέθηκαν 17 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις.

Σε άλλα αστικά κέντρα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 109 έλεγχοι, βρέθηκαν 9 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 102 παραβάσεις.

Επίσης, το Σ.Δ.Ο.Ε πραγματοποίησε ελέγχους στους χειμερινούς προορισμούς και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, όπως Αράχωβα- Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Καρπενήσι, Μικρό και Μεγάλο χωριό, χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, Λίμνη Πλαστήρα, Ζαχοροχώρια, Πήλιο, Ελάτη, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρία Πέντε Πηγάδια , Μέτσοβο, Νυμφαίο, Βίγλα- Πισοδέρι, Άγιος Αθανάσιος Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Λουτρά Πόζαρ και Καλάβρυτα.

Διενεργήθηκαν συνολικά 187 έλεγχοι και 32 βρέθηκαν παραβάτες. Βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις. Μέσος όρος παραβατικότητας 17,11 %.

Υπήρξαν 2 περιπτώσεις επιχειρήσεων σε Καρπενήσι και Θεσσαλονίκη με παραβατικότητα 100 %, οι οποίες δεν είχαν εκδώσει καμία απόδειξη σε πελάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μία περίπτωση διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη επιχείρηση- γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης- δεν εξέδωσε καμία απόδειξη για τα 36 τραπέζια που λειτουργούσε, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος του εστιατορίου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο για φοροδιαφυγή. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και για την Πρωτοχρονιά με τον ίδιο τρόπο και ένταση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων