ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των αποστράτων

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των αποστράτων

Πριν από τη συνάντηση του κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο

Καμμία μείωση δεν πρόκειται να γίνουν στις συντάξεις των στρατιωτικών. Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα. Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να δέχθηκε περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις των απόστρατων στρατιωτικών όλων των βαθμών.

Όσον αφορά στις συζητήσεις που έχει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα, συζητήθηκε πάλι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Η τρόικα δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό αλλά απαιτεί από το οικονομικό επιτελείο ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια «να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».