ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκρουέφσκι: Υπογράφει την Τρίτη με τη Ρωσία για τον αγωγό South Stream

Γκρουέφσκι: Υπογράφει την Τρίτη με τη Ρωσία για τον αγωγό South Stream

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της χώρας του στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.


Ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι κυβερνητική αντιπροσωπεία της χώρας, με επικεφαλής τον ίδιο, θα μεταβεί την Τρίτη στη Μόσχα, για την υπογραφή συμφωνίας, κατόπιν πρόσκλησης από τη ρωσική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση από ποιο σημείο θα εισέρχεται στην ΠΓΔΜ η διακλάδωση του αγωγού «South Stream», ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι αυτό θα αποφασιστεί από την ρωσική πλευρά και πιο συγκεκριμένα από την «Gazprom».

Η συμφωνία με τη ρωσική πλευρά για την κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream προς την ΠΓΔΜ έχει αναγγελθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα από την μεριά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όμως αναβαλλόταν συνέχεια.

Για την ώρα δεν είναι σαφές τι είδους συμφωνία θα υπογράψουν την Τρίτη η Ρωσία και η ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ενέκρινε σχέδιο συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς αυτήν.